Lemondott az UMTS-licencről a Mobilcom

A Mobilcom AG igazgatótanácsa és felügyelőbizottsága karácsony előtt úgy döntött, hogy visszaadja az UMTS-licencet, amelyet 2000 augusztusában (a szolgáltatók közül a legtöbbet ajánlva) 16,37 milliárd márkáért vásárolt meg.
A december 23-án meghozott döntés várható volt, hiszen a cég közel egymillió előfizetőt veszített a legutóbbi év során, és a az UMTS-licenccel kapcsolatos kötelezettségek a Mobilcomot már az év derekán csőd közeli helyzetbe hozták. A nehézségeken nyáron úgy enyhítettek, hogy az adósságokat a többségi tulajdonos France Telecom vállalta át, a MobilCom pedig elállt a rendszer további fejlesztésétől, hogy megóvja a France Télécomot annak több milliárd eurós költségeitől. Ez a gyakorlati visszavonulás érett most véglegessé: a licencről magáról is lemondott a vállalat.

Mivel a német hatóságok szigorúan elválasztották egymástól a licenctulajdonost a szolgáltatások nyújtásától, az új helyzet éppenséggel lehetőséget teremt arra, hogy a Mobilcom UMTS szolgáltatásokat nyújtson majd, de ezekről a kérdésekről a cég vezetősége még nem döntött.
 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció