Becsapott vásárlók az Ebay-en

Csaló kereskedők, 100 ezer eurós kár

Az internetes bankok és kereskedőházak több bizalomépítő éves munkáját pillanatok alatt romba tudja dönteni egy csalás vagy visszaélés. Ez történhet most is, miután kiderült, hogy a méltán népszerű eBay internetes oldal több, mint 300 ügyfelét verte át két, a hesseni Dietzenbach-ból származó kereskedő.

A két - rossz útra tévedt - kalmár a ténykedésével több, mint 100 ezer eurós kárt okozott. A kereskedők többek között számítógép-alkatrészeket, digitális fényképezőgépeket és mobiltelefonokat kínáltak eladásra, a csőbe húzott vásárlók véleménye szerint "rendkívül kedvező áron". Az ügyfelek legtöbbje nem fogott gyanút és leadta a megrendelését. Később azonban hiába várták, hogy megérkezzenek a küldeményeik. A feljelentések (amelyekből már 320 akad) özönlenek Németország egész területéről a rendőrséghez. A nyomozók megpróbáltak rajta ütni a kereskedőkön, azonban a megadott címen már csak egy üres irodahelyiséget találtak.

A tettesek között van egy 53 éves belga és 25 és 35 év közötti német férfi. Az "üzlet" idén májusban indult be, amikor is a jómadarak egy "Im- és Export" hirdetést adtak fel és alig pár hónap leforgása alatt sikerült is egy jól menő internetes kereskedőházat létrehozniuk. Az első vásárlóikat még precízen ki is szolgálták, ezzel megalapozták a jó hírnevüket, így senkiben sem keltettek gyanút. Később már "szállítási nehézségekre" hivatkozva próbálták vigasztalni a becsapott embereket. Egy apró nyomot mégis csak hátrahagytak, nevezetesen, hogy több mint 900 termékkel üzleteltek, így nem lehet könnyű megszabadulni a nyakukon maradt árutól. Valószínűleg értékesíteni akarják majd a felesleges szajrét és a német rendőrök csak éppen erre várnak. Ezek után pedig nem is csodálkozhatunk azon, hogy az emberek többsége igen csak szkeptikus az internetes kereskedők és bankok, pénzintézetek, illetve a világhálón bonyolított pénzügyi tranzakciók iránt.
 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció