DoCoMo-fejlesztések Görögországban


A görögországi Cosmote szolgáltató bejelentette, hogy finisébe érkeztek a japán mobilóriással, az NTT DoCoMo-val folyatott tárgyalások.
Ugyan még a szerződést nem írták alá, de mobilkommunikációs szakemberek máris a DoCoMo egy újabb stabil piacáról beszélnek.

A Cosmote szűkszavú közleményében mondta el, hogy Európában hetedikként adoptálják az i-mode-ot, őket csak a KPN Hollandiában és Belgiumban, az E-Plus Németországban, a Bouygues Telecom Franciaországban, a Telefónica Spanyolországban és a Wind Olaszországban előzte meg. Az NTT DoCoMo európai erősödését a vállalat úgy kommunikálja, hogy „számunkra elengedhetetlenül fontos, hogy az i-mode-dal ne csak a japán, hanem az európai fogyasztók is megismerkedhessenek. A görög jelenlét büszkeséggel tölt el bennünket, és biztosak vagyunk benne, hogy a szerződések aláírása után hamarosan, terveink szerint már 2004 elején elindíthatjuk görög partnerünkkel közösen az i-mode szolgáltatásokat.”

Japánban, ahol az i-mode technológia született, 40 millió felhasználó van, ugyanakkor a vállalat kényesen ügyel a spamek kezelésére. Ennek érdekében 1000 e-mailben maximalizálták a napi üzenetek számát, de a vállalat már most bejelentette, hogy 2004 január 8-tól újabb e-mail blokkolókat telepít rendszerében. Ez azért is fontos – állítják elemzők – mivel az Európai Unió országai egyre kényesebben reagálnak a kéretlen e-mailekre, és a japán mobilóriás spamellenes ténykedései így a fogyasztók érdekeivel jobban találkozhatnak, népszerűbbé téve az i-mode szolgáltatást.
 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció