Átfogó programok 2004-ben a hazai információs társadalom építésére


Kovács Kálmán informatikai és hírközlési miniszter és Baja Ferenc (MeH) kormánymegbízott október 16-án közös sajtótájékoztató keretében számoltak be a hazai információs társadalom fejlesztésének jövő évi terveiről, az Informatikai és Hírközlési Minisztérium és a MeH Elektronikus Kormányzati Központ 2004. évi feladatairól.
Kovács Kálmán, miközben kiemelte, az IHM fejezete a jövő évben 43 milliárd forintot tartalmaz, a MeH-hel közösen készülő összesen 19 darab kiemelt központi program közül a következő, az információs társadalom építését célzó átfogó programokat említette, mint a 2004-es esztendő tárca szintű feladatait. A Közháló telepítési programban több mint ötezer végpontot telepítenek, a teljes beruházási összeg 4 milliárd forint. Az eMagyarország programban 2004 május 1-jére 2004 közösségi végpont készül el. A tartalomszolgáltatási projektre (Nemzeti Digitális Adattár, Nemzeti Audiovizuális Archívum) jövőre 2,4 milliárd forintot fordítanak. Az E-közigazgatás projekt 2004-es előirányzata 2,5 milliárd forint. Emellett megújulnak az IHM-pályázatok, 4 milliárd forint értékben új pályázatok indulnak, leginkább az esélyegyenlőség és a k+f terén. A Nemzeti Fejlesztési Terv keretében az E-gazdaság programban 2004-re 4,5 milliárd forint összegű más (EU-s) forrást céloz meg a tárca.

Baja Ferenc szerint alprojektekre osztódva hat átfogó e-kormányzati program indul 2004-ben, ezek rendre a következők: alapinfrastruktúra kiépítése, eSzabályozás bővítése, eHatékonyság építése, eSzolgáltatások, eTudásfejlesztés és EU-integráció.
 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció