Szoftverregisztráció?

Jó, regisztráljam a szoftvert, és küldjek 5 dollárt. Pinf összeg, ki foglalkozik vele? Egyrészt van pár magyar szoftverkereskedés, ahol bizonyos szoftverek regisztrációját elvégezhetjük, de van ennek már jóval korszerűbb és egyre terjedőbb módja: a hálózaton át történő regisztráció és fizetés.
Még 1986-ban történt, hogy a CompuServe (CS) nyitott egy Shareware Registration fórumot (GO SWREG). Erre az időre tehető az Association of Shareware Professionals (ASP) védegylet kialakulása is. Kidolgozták a shareware forgalmazás rendszerét, a próbaidőket és a tipikusan kérhető díjakat. A regisztrációs díjat a CS a havi számlához csapta. A cikkíró több ilyen programot regisztrált és fizetett kényelmesen forinttal.

Sok szerző és kis cég nem állt be az ASP táborába, saját vagy ősi módszereket használva regisztráltatott. Én speciel kerültem az ilyen szoftvereket. Az internet fellendülésével ezek most saját webhelyükön próbálnak Visa vagy más kártyával fizettetni. Az ember viszolyog attól, hogy a kártyaszámát ezer helyre kiadja. Esetleg pár megbízható helyre (CS, Amazon…). Nos, a shareware regisztrációhoz továbbra is ott a CS SWREG, de internetes változatát is megalkották, ilyen a Registration Network. Ugyanúgy regisztrációs kódszámokat vagy programneveket használhatunk azonosításra, mint a CS SWREG fórumban, ezért ugyanolyan kényelmes. És biztonságos! Kár, hogy a szoftverkészítők nem ismerik még eléggé. Mind a vevőket, mind az eladókat várja a RegNet.

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció