CompuServe: új POP3

A CompuServe- (CS) tagok a minap kaptak egy levelet, hogy az 1999. július 30-ai hétvégével a POP3 szervert átalakítják. Ezután egységes e-mail címe lesz minden tagnak: azonosító@compuserve.com.
Eddig minden CS-tagnak maximálisan két azonosítója lehetett, egy régi kódszámos és esetleg egy választott neves (ha áttért a választhatóan POP3-as e-mail címet is szolgáltató NewMail változatra). Ebből háromféle e-mail címet lehetett kreálni. Például: 199299.2399@compuserve.com, bjoska@compuserve.com (CSmail) és bjoska@csi.com (POP3 mail). A Csmail postaládát át lehetett irányítani fixen a POP3-asba (amit most vissza kell csinálni).

A POP3-as szerveren át elérhető postaládát a pop.site1.csi.com fogadó, illetve az smtp.site1.sci.com küldő szerverek kezelték. A mostani módosítások után megszűnik a CSI.COM domain, de fenntartják még két évig. Ez alatt kell visszaterelni azokat az ügyfeleket a bjoska@compuserve.com típusú címünkre, akiknek botor módon megadtuk a CSI.COM végű azonosítónkat. Az új POP3 szerverek: pop.compuserve.com, illetve smtp.compuserve.com, július 31-e után élnek. Ha a POP3-asból visszatérünk, ismét módosítható lesz a választott név (GO MAILSET), mint mielőtt még a POP3-ast bevezették.

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció