Európai első a Pannon/Nokia: EDGE-hívás a Kempinskiben

[smallimage 1 left]A Pannon GSM Távközlési Rt. ma végrehajtotta Magyarországon az első operátor által kezdeményezett EDGE hívást, mely az első ilyen hivatalosan bejelentett hívás egész Európában.
A híváshoz a Nokia EDGE technológiai megoldását használták, mely jelentősen megnöveli az adatáramlás gyorsaságát, lehetővé téve a 3G-típusú szolgáltatásokat és a 2G szolgáltatások magasabb színvonalú biztosítását.

A budapesti Kempinski Hotelben Nokia 6220 EDGE terminállal lebonyolított hívás bemutatta az EDGE által lehetővé vált gyorsabb adathozzáférést. Az EDGE hívás közös megvalósítása mellett a Nokia és a Pannon egy megállapodást is aláírt, melynek értelmében a Nokia biztosítja az EDGE infrastruktúrát a szolgáltatás budapesti kísérleti bevezetéséhez, melyre 2003. harmadik negyedévében kerül majd sor. A megegyezés szerint a Nokia hálózati berendezéseket és az ezzel kapcsolatos implementációs szolgáltatásokat nyújt a Pannonnak, melyek segítségével a Pannon felkészülhet arra, hogy a fogyasztókat is megismertesse az EDGE technológia előnyeivel a közeli jövőben.

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció