Itanium 2 alapú rendszerek: a HP továbbra is őrzi vezető pozícióját

A HP a következő generációs Itanium 2 alapú rendszerekkel tartja teljesítmény vezető pozícióját. Ezt igazolják a HP által most bejelentett a benchmarkeredmények, amelyet a HP Server rx5670 szerver produkált négy Itanium 2 processzor 6M (Madison) lapkával.
A Madison kódnevű következő generációs Itanium 2 processzor 1,5 GHz-es órajelet használ és 6 MB integrált L3 gyorsítótárat tartalmaz. Az Intel az új 64 bites lapka szállítását a nyáron kezdi.

A SAP, Oracle, Zeus és más gyártóktól származó kulcsalkalmazások futtatása során a rendszer olyan magas teljesítményt produkált, amely 40-500 százalékkal meghaladta az IBM Power 4+ alapú rendszerek és a Sun UltraSPARC III alapú rendszerek teljesítményét. Ezek a kezdeti tesztek jelzik, hogy a legkomplexebb és az adatintenzív vállalati alkalmazások óriási előnyt kapnak a HP rendszerektől és a következő generációs Itanium processzoroktól.

A négy Madison Itanium 2 processzort tartalmazó szerver teljesítménye több mint 40 százalékkal múltja felül a jelenleg kapható McKinley Itanium 2 alapú rendszerekét. A HP Server rx5670 rendszer a SPECweb99 SSL bennchmarkok során világrekordot állított fel a két- és négyprocesszoros szerverek területén. Ez a benchmark a vállalatok interneten keresztül megvalósított nagy volumenű biztonságos tranzakcióját méri.

A négy CPU-s HP Server rx5670 a HP-UX 11i operációs rendszer felügyelete alatt a Zeusszal 3344 egyidejű kapcsolatot létesített. Ez több mint 65 százalékkal magasabb, mint a négy 1,45 GHz-es Power4+ processzort tartalmazó IBM eServer p630 szerveré (1998) és 500+ százalékkal magasabb, mint a négy 900 MHz-es UltraSPARC III processzort tartalmazó SunFire V480 rendszeré (568).

A HP rx5670 két processzorral szintén világrekordot állított fel. Itt 1750 egyidejű kapcsolatot produkált. Ez a teljesítmény 70 százalékkal magasabb, mint a két 1,2 GHz-es UltraSPARC III processzort tartalmazó Sun rendszeré. Ezeket a világrekordokat a HP szerver az 1,5 GHz-es, 6 MB integrált L3 gyorsítótárat tartalmazó Itanium 2 processzor 6M lapka használatával érte el.

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció