Jambrik Mihály váltja Rácz Zsoltot a közigazgatási poszton

Az informatikai minisztérium közigazgatási államtitkárának felmentésével megüresedő helyét a tárca jelenlegi gazdasági helyettes államtitkára, a 47. évében járó közgazdász végzettségű Jambrik Mihály vette át április 14-vel - tudta meg a Prím Online az Informatikai és Hírközlési Minisztérium honlapjáról.
Kovács Kálmán informatikai és hírközlési miniszter a múlt héten - érdemei elismerése mellett - kezdeményezte Medgyessy Péter miniszterelnöknél Rácz Zsolt felmentését, amivel a kormányfő is egyetért. Az ügy előzménye, hogy Kovács miniszter szerint Rácz Zsolt államtitkár nem adott kellő részletességű tájékoztatást az ellenzéki Rogán Antal által kifogásolt, hírközlési törvény előkészítésében résztvevők kapcsán.

Jambrik Mihály jelenleg megbízott közigazgatási államtitkárként dolgozik.

Jambrik Mihály, megbízott közigazgatási államtitkár 1956-ban, Gádoroson (Békés megye) született. 1980-ban a Marx Károly Közgazdaságtudományi Egyetemen diplomázott, majd ugyanitt az amerikai Purdue Egyetem és a francia Roueni Kereskedelmi Főiskola közös képzésén szerzett MBA fokozatot 1998 ban. Eddigi 22 éves szakmai pályafutását a hírközlési szektor vállalatainál töltötte, az utóbbi 12 évben különböző vezető beosztásokban. Pályáját közgazdász kutatóként kezdte a Magyar Postán, elsősorban távközlési tarifamodellezéssel és költségmodellezéssel foglalkozott. Később a Posta vezérigazgatóságán gazdasági elemzőként dolgozott. Részt vett a Magyar Posta hatósági és vállalati funkcióinak szétválasztásában, majd a Magyar Posta három vállalatra bontásában.

A MATÁV megalapításától kezdve 11 évig töltött be különböző vezetői pozíciókat a vállalatnál, 1994-től 2000-ig gazdasági főigazgató volt. Részt vett a MATÁV privatizációjának, majd tőzsdére menetelének előkészítésében, irányította a helyi koncessziós társaságoknak történt vagyoneladást. Gazdasági főigazgatóként irányította a MATÁV árképzését, közgazdasági és kontrolling területét.

2001-ben a Vivendi Telecom Hungary gazdasági vezérigazgató-helyettese volt. 2002. júniustól az Informatikai és Hírközlési Minisztérium gazdasági helyettes államtitkára. 2003. április 14-től az Informatikai és Hírközlési Minisztérium megbízott közigazgatási államtitkára.

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció