IHM: javaslat a szélessávú kedvezményes internetcsomagokra

Az internettarifa csökkenésével foglalkozó mai sajtótájékoztatóján Kovács Kálmán, az IHM minisztere egyebek közt kijelentette, hogy az eddigi megállapodásokkal szolgáltatói oldalról nézve a piac mintegy 80%-át képviselő nagyobb internetszolgáltatók már nyújtják a 25%-o átlagos kedvezményeket. A tárca vezetője kifejezte meggyőződését, hogy a többi (kisebb) szolgáltató felé is nyitott a tárca és azok is rövidesen rá fognak állni a kedvezőbb tarifákra.
Az uniós átlaggal összevetve Kovács Kálmán szerint a hasonló méretű (havi 15 és 40 órás) dial-up internetezés átlagának szintjénél a tarifacsökkentéssel most elérhető hazai csomagok szintje egy kicsivel alacsonyabb.

A hazai szélessávú internet szolgáltatás lehetséges hasonló díjcsökkentésével kapcsolatban feltett kérdésünkre a miniszter a következőket mondta:

  • a kedvező tarifájú szélessávú internet-hozzáférés árkonstrukciójára is kidolgozott az IHM javaslatot, ennek a szakmai egyeztetése a szolgáltatókkal megkezdődött, ez a javaslat azonban merőben eltér a kapcsolt telefonvonalas internetszolgáltatás díjcsökkentésétől, mert a tárca szándéka szerint ez már egy EU-konform támogatás lenne, amely nem 2003. december 31-ig, hanem a 2006-ig terjedő időszakra nyújtana támogatást a szélessávú Internet szolgáltatás kedvezményes elérésére;
  • a szélessávú elérés szolgáltatásának díjcsökkentésére az IHM technológia-semleges pályázati rendszert képzel el: támogatást kíván adni a szolgáltatás fejlesztéséért vagy a szolgáltatáshoz való hozzáférésért. Így például a kábeltelevízós szélessávú internet szolgáltatók tarifáinak a vezetékesekéhez hasonló csökkentése várható. A várható megállapodás időpontjára vonatkozó kérdésre a miniszter kitérő választ adott.
 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció