Motorola, Mercedes-Benz: együttműködés a mobilkommunikáció érdekében

A Mercedes-Benz 2003 júniusától elérhető CLK, SL, C és M sorozatában a gépkocsigyártó és a mobiltelefon-gyártó Motorola közötti megállapodás értelmében az amerikai cég biztosítja az univerzális csatlakozást a mobiltelefonok számára.
Elsőként a Mercedesnek szállítják a Motorola által fejlesztett Universal Handy Interface-t (UHI), amely lehetővé teszi, hogy a neves gyártók bármely mobiltelefonját is lehessen használni a gépkocsiban.

A rendszer használata esetén a mobiltelefon egy speciális tartóban helyezkedik el, amelyik összekapcsolja a telefont vezérlő egységgel. A mobiltelefon összekapcsolódik a fedélzeti hálózattal úgy, hogy a sokfunkciós kormánykeréken keresztül tudja a vezető a rendszert használni, tehát nem kell elengednie a kormányt, miközben telefonál. A műszerfalon helyezkedik el a kijelzőegység, ezen keresztül lehet elolvasni az SMS üzeneteket.

A rendszert a Motorola úgy alakította ki, hogy az nem csak a szabad kezes telefonálást teszi lehetővé, de segítségével a gépkocsi fedélzeti audiorendszere is használható. Erről a két vállalat annyit közölt, hogy a beszéd különösen jó minőségű lesz.

A Universal Handy Interface-t a tervek szerint a Mercedes-Benz új sorozatába 2004 elején építik bele.

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció