Ma eldőlhet, hogy március 1-jétől másoknál is csökkennek-e az internetárak

Az Informatikai és Hírközlési Minisztérium és a szolgáltatók közötti folyamatos egyeztetés keretében Kovács Kálmán miniszter ma délelőtt tárgyal az internetszolgáltatók képviselőivel. Ezzel egyidejűleg a Matáv-háttérrel lépéselőnybe került Axelero fizetett hirdetés keretében adta közre, hogy február 19-én bejelentett új tarifái mekkora kedvezményt jelentenek a korábbi árakhoz képest.
Feltehetően a mai tárgyalások előkészítésének szánta a Matávon kívüli tábor tegnap esti közleményét, amelyben azt kérték az informatikai és hírközlési minisztertől, hogy a nyilatkozatának megfelelõ jogszabályok szülessenek meg: "új nagykereskedelmi modell bevezetése, bérelt vonali összekapcsolási feltételek megteremtése, az árprés lehetõség korlátozása, életképes hurokmegosztási feltételek teljesülése, számhordozhatóság megvalósítása, az EU-árszintnek megfelelõ összekapcsolási feltételek létrejötte, reális hálózat-hozzáférési feltételek kialakítása." Ők ez esetben - ahogy írták - "nem csak szóban", tettekben is készek a 25%-os csökkentésre.

Az Axelero fizetett hirdetései szerint a 15 órás és az ADSL-kedvezménye nem éri el a 25 százalékot (az előbbi 10, az utóbbi 23%), viszont a 40 órás dial-up csomag 30 százalékkal olcsóbb, az eddig nem létező 100 órás pedig átszámítva egy órára 58% kedvezményt jelent.

(A szerkesztő megjegyzése: A mai tárgyalásoknak van tétje a média számára is: a tárgyalóasztalnál kipakolt érvek és ellenérvek és az esetleges megegyezés talán véget vet annak a nem túl szerencsés divatnak, hogy az ellenérdekű üzleti vállalkozások sajtóközleményekben fejtik ki nézeteiket, a médiában üzennek egymásnak. Bár a média szó eredeti jelentése a közvetítő közegre utal, talán szerencsésebb, és szélesebb olvasóközönséget érint, ha az információkat közvetíthetjük - például a mai tárgyalás eredményét -, s nem a politikai, államigazgatási és az üzleti szféra közötti kialakult érdekérvényesítő szópárbaj egyik vagy másik oldalának hangfoszlányait...)

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció