Alternatívok: nagykereskedelmi árrésre nemcsak az internetnél van szükség

Az Alternatív Távközlési Szolgáltatók Egyesületének (ATSZE) közleménye szerint az internet piacokon elismert 25%-os nagykereskedelmi árrés gyakorlatát a hangpiacokra is ki kell terjeszteni.
"Áttörést hozott a Matáv napokban kiadott közleménye, melyben a vállalat elismeri az internet piacokon a 25%-os nagykereskedelmi árrés szükségességét. Ez a nyilatkozat megerősíti azt a többször hangoztatott véleményt, amely szerint más szolgáltatások - különösen a telefon és a nagy sávszélességű internet - esetében is csak akkor tapasztalhatnának a felhasználók érdemi költségcsökkenést, ha legalább ekkora nagykereskedelmi árrés érvényesülne a monopol piacokon is.-írja a február 20-án kiadott közlemény, amely szerint az iparág okkal várja, hogy folytatódjon a piac ilyen módszerrel történő liberalizálása.

Az ATSZE tagjai szerint internet és telefon szolgáltatásaik piaci ára jelenleg alacsonyabb, mint a Matávé, mert árrésük jelentős részét átengedik az előfizetőknek. Ennek okán a bejelentett árrés tehát az internetezésnél nem közvetlenül érvényesül költségcsökkenésként.

Az ATSZE tagjai - Antenna Hungária, BankNet, BT, e-Tel, EuroWeb, GTS-Datanet, Hungaro DigiTel, Novacom, PanTel, UPC - ma megválasztották a szervezet új elnökét, Szathmári Géza, a GTS-Datanet vezérigazgatója személyében. A szervezet társelnöke Jan Mulder, a Pantel új vezérigazgatója lett.

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció