FIDESZ-bírálat az informatikai tárcának

Bírálatot fogalmazott meg Rogán Antal, az Informatikai és Távközlési Bizottság fideszes elnöke pénteken sajtótájékoztatón az Informatikai és Hírközlési Minisztérium munkájával kapcsolatosan - közölte az InfoRádió.
A hírrádió tudósítása szerint Rogán Antal kijelentette, az IHM késlekedik a rendeletek megalkotásával, és nincs megfelelő koncepciója. A fideszes honatya kritikával illette az IHM több, eddigi intézkedését, és sérelmezte, hogy késlekednek fontos rendeletek megalkotásával.

800 millió forint tanulmányokra, befuccsolt "77 filléres csomag", kérdéses és titokzatos "magyar kábelcsomag", olcsónak és gyorsnak ígért internet-hozzáférés, a piaci verseny ellehetetlenítése. Így foglalta össze a Fidesz.hu internetes oldal a Rogán Antal által a Fidesz - Magyar Polgári Párt pénteki sajtótájékoztatóján elmondott, az Informatikai és Hírközlési Minisztérium féléves működésével kapcsolatos kritikát.

"77 filléres csomag"

A Matáv olcsó hozzáférést biztosító csomagjának megszüntetése után a miniszter egy minden korábbinál olcsóbb internet-hozzáférést ígért, amit a beharangozó szerint az internetezők 57%-a kellett volna, hogy válasszon. Ehelyett a "77 filléres csomagot" az internetezők mindösszesen 9 %-a választotta. A számok magukért beszélnek - Rogán szerint.

Sérelmezik a FIDESZ-ben azt is, hogy Kovács Kálmánn nem egyeztet a szakmával. "Nagy kérdés tehát, hogy piackonform lesz-e ez a minisztérium terve, avagy a monopolhelyzetben lévőket erősíti-e tovább, ami elég elítélhető módon azt jelenti, hogy a minisztérium más dárdájával motoszkál a bozótosban." - közölte a politikus.

"A verseny mindenkinek érdeke, hiszen ez az árak letörésével jár. Egyre kérdésesebb azonban, hogy a versenytársak kialakulását, azaz az emberek érdekeit célozza-e a minisztérium néhány lépése. Ilyen például az az adókedvezmény, amit csak az egymilliárd forint feletti beruházásokhoz adnak meg. Nem sok távközlési cég veheti ezt igénybe. A piaci szereplőkkel kötött egyedi megállapodások a piaci status quo elismerését jelentik, nem a verseny elismerését. Azt is le lehet szögezni, hogy a minisztériumban kialakult az udvari beszállítók köre, a kormányzati megrendelések kétharmadát ugyanazon cég disztribútorai kapták."

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció