Sun: Network Computing 2003

Az IT-infrastruktúra átformálása

A Sun Microsystems Inc. a Network Computing 2003 bejelentésével ismét az iparágat átformáló fejlesztéssel állt elő. Ma San Franciscóban a negyedéves szinten 500 millió dollárra rúgó kutatási-fejlesztési költségvetésének gyümölcseként több innovatív termékeket és technológiát mutatott be a Sun, köztük az új Sun Fire bladeszerver-platformot és az N1 stratégia első szoftverét, az N1 Provisioning Server 3.0 Blades Editiont is. Az új megoldások lehetővé teszik a vásárlók számára, hogy a jobb erőforrás-kihasználás és az alacsonyabb költségek érdekében virtualizálják IT-rendszereik komponenseit. A cég feladta a leckét a versenytársaknak is: nagyvállalati kategóriájú, de alacsony árszínvonalú szerverek egész sorát jelentette be.
"Ma átalakítjuk a hálózati informatikát" - mondta Scott McNealy, a Sun Microsystems elnök-vezérigazgatója. "Az ügyfelek alacsonyabb költségeket szeretnének mind a beszerzés, mind az üzemeltetés terén. Azáltal, hogy fejlesztési módszereinket, piaci megjelenésünket és terméktámogatásunkat egy egységes hálózati informatikai platformmá alakítottuk, a Sun jobb és hatékonyabb infrastruktúrát tud biztosítani, amely így magasabb színvonalú szolgáltatásokat kínál alacsonyabb költség mellett" - tette hozzá.

A Network Computing 2003 keretében megjelentetett új termékek segítenek a vállalatoknak az informatikai rendszerek bonyolultságának csökkentésében a kivételes rugalmasságot és hatékonyságot kínáló, könnyen kombinálható, illeszthető és felügyelhető hálózati informatikai komponensek széles választékával. Az új termékek egyúttal demonstrálják a Sun N1 törekvésének és stratégiájának gyors megvalósítását a széles körben elosztott hálózati erőforrások és komponensek (szerverek, tárolóeszközök, szoftverek és hálózat) virtualizálására, valamint arra, hogy ezek dinamikusan egyetlen, nagyteljesítményű hálózati számítógépként működjenek.

A Sun a mai napon a következő forradalmi termékeket, programokat és szolgáltatásokat jelentette be:

  • Sun Fire Blade platform - az ipar első többarchitektúrás bladeszerverplatformja Linux és Solaris operációs rendszerrel, SPARC és x86 bladearchitektúrával: speciális SSL Proxy és Content Load Balancing (tartalom-terheléselosztó) bladeszerverek, beépített switchek és rendszervezérlők, N1 szoftver, Sun Open Net Environment (Sun ONE) köztes szoftverek, Sun ONE Grid Engine szoftver és optimalizált NAS tárolóeszközök.
  • N1 Provisioning Server 3.0 Blades Edition - az első bladeszerver virtualizációs megoldás, amely az üzembe helyezési időt néhány hétről néhány órára csökkenti le. A Sun Fire Blade platform felügyeleti környezetének részeként lehetővé teszi a blade alapú szerverfarmok gyors és automatikus tervezését, konfigurálását, létesítését és méretezését.
  • Sun N1 szolgáltatások - segítik a vásárlókat a blade-ek és a teljes N1 adatközponti környezetek megtervezésében, kialakításában és felügyeletében.
  • Sun StorEdge(tm) 3310 NAS - a Sun StorEdge 3000 család legújabb tagja. A rackes kivitelű, helytakarékos, alapszintű NAS RAID tárolótömb a Sun Fire Blade platformhoz lett optimalizálva.
  • Sun Fire V1280 szerver - rackhez optimalizált 12 processzoros rendszer vállalati szintű feldolgozáshoz, a belépő szintű szerverek áráért. A kategóriájában a 12 processzoros rendszerek között az egyik legtöbb memóriával felszerelt Sun Fire V1280 rendszer ideális az alkalmazások széles választékához - többek között mainframe gépek helyettesítésére, Wintel-szerverkonszolidációhoz és nagy teljesítményű műszaki feldolgozáshoz (HPTC). A rendszer hároméves hardver- és szoftverköltségei, illetve támogatási árai 15 százalékkal alacsonyabbak, mint a versenytárs eszközök esetében.
  • Sun Fire V880z vizualizációs szerver - csökkenti a munkacsoportos grafikus megjelenítés költségeit, valamint új szintre emeli a grafikai teljesítményt és a megjelenítés minőségét. A Sun Fire V880z vizualizációs rendszer a Sun első olyan munkacsoportos rendszere, amelyben a Sun felső kategóriás XVR-4000 grafikus gyorsítókártyája található. A kifinomult 3D grafikus funkciók és a Sun Fire V880 rendszer egyesítésével a Sun egy vállalati szintű platformot biztosít igen megnyerő áron.
  • Sun StorEdge 3510 FC tárolótömb - a helytakarékos, rackes kivitelű, méretezhető, alapszintű Fibre Channel tömb egy 12 lemezes, RAID 1 vagy 2 vezérlővel rendelkező 2U (rack-unit) magas, bővíthető tárolóeszköz. Az igen helytakarékos tároló az üzleti igényeknek megfelelően méretezhető, és moduláris felépítése egyszerűsíti a jövőbeli, alapszintű SAN-ra történő frissítést. Gazdag funkciókészletével és alacsony árával a Sun StorEdge 3510 FC tömb biztosítja a legmagasabb értéket az alapszintű ügyfelek számára.
  • Továbbfejlesztett Sun Fire 12k és Sun Fire 15k szerver - a Sun vezető adatközponti rendszere jobb teljesítménnyel és alacsonyabb áron. A Sun tovább növelte csúcskategóriás vállalati Sun Fire 12K és 15K rendszereinek teljesítményét: egyrészt az 1,2 gigahertzes UltraSPARC III Cu processzorok beépítésével, másrészt olyan új funkciók alkalmazásával, amelyek javítják a felügyelhetőséget, rugalmasságot és az ár/teljesítmény arányt a Sun csúcskategóriás és midframe rendszereiben.
  • 1,2 GHz-es UltraSPARC(R) III Cu processzor - az új processzor a Sun Fire 4800-6800, valamint a Sun Fire 12K és Sun Fire 15K rendszerekben mutatkozik be először; gyorsabb, alacsonyabb hőmérsékletű és olcsóbb, mint a korábbi UltraSPARC III.
  • Sun Security Reference Architecture és Sun Mobile Location Services Reference Architecture - teljesen bevizsgált és előre konfigurált átfogó megoldások mobilszolgáltatók számára, amelyek magukban foglalják az új Network Computing 03 termékeket és szolgáltatásokat is.
  • Kibővített Sun-szolgáltatások - egy sor új Sun-szolgáltatás a hálózati informatikai infrastruktúra teljes életciklusra kiterjedő felügyeletéhez.
  • Új partnerprogramok - a Blade Solutions Communityvel együtt több mint 20 bevizsgált és előre hangolt partneralkalmazás áll rendelkezésre a Sun Fire Blade Platformhoz, valamint egy Blade Platform fejlesztőkészlet a hardvergyártók számára.
 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció