Informatikai hírszolgáltatók

A Hírkereső automatáinak statiszkiából közölt összeállítást a HWSW, amelyből az alábbiakban idézzük az informatikai hírekre vonatkozó részt. (A teljes cikk - amelyben szó esik a politikai, sport és autós hírekről is, ugyancsak a Hírkereső statisztikáira építve - elolvasható a HWSW-n.)
"Az interneten hagyományosan erős informatikai tematikájú lapkínálatból a Hírkereső 11 on-line periodikát szemléz (ebből egy kakukktojás: a Magyar Hírlap E-világ rovata a nyomtatott lap kivonata, azaz nem minden hír kerül fel a hálóra).

A mennyiséget tekintve a tavalyi statisztikák összesítése után a pálma kétségtelenül a Prím Online-é, lapunk nem sokkal lemaradva ezüstérmes lett, s dobogóra került még a Terminal is. A lapok és rovatok tematikája azonban nem pontosan fedi egymást, így nem is lenne igazságos messzemenő következtetéseket levonni: a hírek közt előfordulnak tudományos érdekességek (például a Supergamez és az Index esetében) is, így az informatika csak mint összekötő kapocs szerepel a tematika meghatározásában."

.

lap hírek havonta
(átlag)
PRÍM 572
HWSW 486
Terminal 420
Gamestar 280
CW Számítástechnika 272
Supergamez 240
Index/Tech 205
#root.hu 185
[origo] Techbázis 124
Prog.hu 106
MH E-világ 17

 

 

.

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció