Egy év után ismét OpenOffice.org honosító hétvége

Körülbelül egy éve, hogy Budapesten lezajlott az első maratoni OpenOffice.org honosító hétvége. A korábbi szervezők most úgy gondolták, megint eljött az ideje egy kis "fordítóbulinak", vagyis egy olyan akciónak, melynek keretében rekordidő alatt lefordítják az irodai programcsomag a múltkoriban még angol nyelvűnek megmaradt részét, a súgót is.
A hétvégi akció keretében tehát az ingyenes, több operációs rendszeren is futtatható OpenOffice.org csomag súgóját fordítják le. Erre 2003. február 7-től februrár 9-ig kerül majd sor. Mint azt Noll János, a Prím fejlesztési igazgatója, egyben a szervező csapat egyik tagja, ismert Linux-guru lapunknak elmondta, a feladat jóval komplexebb, mint korábban, mert most a súgót fogják lefordítani, amit egyébként eddig sokan hiányoltak az amúgy már magyar nyelven is elérhető szoftverből. Ez lényegesen nagyobb méretű munka lesz, mint amilyen a menü honosítása volt egy esztendővel ezelőtt, és jóval nehezebb is lesz, mivel összefüggő szövegek szöveghű fordításáról van szó.

A szervezők egyébként azt szeretnék, ha a "társadalmi munkába" minél többen kapcsolódnának be, ezért felhívást tettek közzé, melyben kifejezték, hogy minden segítséget szívesen fogadnak. A fordításban való részvételen kívül akár más fejlesztési feladatokba is be lehet kapcsolódni, ha valaki nem tud angolul. Ezzel kapcsolatosan további információ található az alábbi webcímen: http://www.fsf.hu/index.php/OpenOfficeHelp

Az oldalon a hétvégi honosító akcióval kapcsolatos fejleményeket is követni lehet, és innen el is lehet érni a fejlesztésük (vég)eredményét.

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció