HP Marvellous: új generációs AlphaServer rendszerek

Kitűnő hír a jelenlegi Alpha rendszerfelhasználóknak: "Marvellous Product Line" néven piacra dobta legújabb EV7-es processzorokkal működő három AlphaServer rendszerét (ES47, ES80, GS1280) a Hewlett-Packard.
Az erről szóló január 29-i budapesti technikai sajtóreggelin a HP Magyarország szakemberei minden idők legnagyobb teljesítményű ilyen rendszereiről, cégük Alpha roadmapjének, fejlesztési terveinek pontosan beváltott ígéretéről és arról beszéltek, hogy a gyártás legalább 2006-ig, a támogatás pedig 2011-ig biztosított lesz.

Magyarország különösen "Alpha-barátnak" számít az itt eddig értékesített majdnem 1500 rendszerrel, köztük az Európában is kiemelkedőnek számító közel 100 felső kategóriás Alpha géppel. A tájékoztatón az is kiderült, a hazai távközlési, pénzügyi és államigazgatási szektorok a bejelentésig máris hat darab high-end GS 1280-as AlphaServert rendeltek, melyek közül négy máris telepítés alatt áll.

Stancsich György, a HP egyik Alpha-evangelistája mindenekelőtt az új rendszerek kitűnő bővíthetőségét, a gépben a menedzseléshez kialakított új szolgáltatásokat, új típusú rendszergazda funkciókat és azt az integrált logikai analizátort emelte ki, amelynek révén a rendszer fejlesztése másfél évvel rövidült.

A legkisebb ES47-es munkacsoportos rendszer kétprocesszoros, az operatív tár mérete max. 8Gbájt. Támogatja a Tru64 Unix 5.1B-t, az OpenVMSv7.3-1-et és a Linuxot.

A középső teljesítmény-kategóriát képviselő ES80 nyolc Alpha pocesszort tartalmazhat, operatív tárkapacitása max. 64 Gbájt lehet.

Hírek szerint most 16, később 2003-ban 32 processzoros rendszerek kerülnek piacra.

A felsőkategóriás GS1280 64 processzorig bővíthető, tárkapacitása 512 Gbájtig növelhető.

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció