ICQ i-mode alatt

Elemzők egyöntetű véleménye szerint az egyik legtöbb szolgáltatást nyújtó mobilkommunikációs rendszer az i-mode. Japán sikere után több európai ország lakossága most ismerkedik a rendszer előnyeivel, így a kontinensen a napokban induló vezeték nélküli chattel is.
A holland KPN Mobile hálózatán futó chat műszaki kiépítésében az ICQ Inc. működött közre, ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy minden i-mode kompatibilis telefonon a PC-környezetben már jól ismert chates szolgáltatást is igénybe lehet venni.

Az ICQ februártól érhető el Hollandiában, majd azt követően Németországban és valamivel később Belgiumban.

Az ICQ vezeték nélküli változatát úgy fejlesztették ki, hogy a felhasználók ugyanazt az ICQ-számot használhatják, mint a PC-s környezetben, illetve a legtöbb tulajdonság is kihasználható az i-mode kompatibilis telefonokon.

A tervek szerint a szolgáltatás iránt nagyon nagy lesz az érdeklődés, ezért is zárja azzal rövid szavú közleményét a KPN, hogy "reményeink szerint már az induláskor 100 000-120 000 felhasználó veszi igénybe az ICQ-t mobiltelefonján keresztül". Az említett számok egyébként a jelenleg Hollandiában (100 000 fő) és Németországban (15 000 fő) az i-mode-ot használók közel teljes számát jelentik.

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció