HP: egységes munkaállomás-családok és ütemtervek

A HP új, kedvező árú munkaállomások bevezetésével tette még hangsúlyosabbá termékcsaládjai és ütemtervei egységesítését. A versenyképes árú Intel Pentium 4 és Intel Xeon processzort használó HP munkaállomások teljesítménye és szoftvertámogatási háttere messzemenően kielégíti a felhasználók egyre növekvő igényeit többek között a pénzügy, a számítógépes tervezés (MCAD/CAE), a digitális tartalomfejlesztés (DCC) és térinformatika (GIS) területén.
A HP új egységes munkaállomás-családokat vezetett be és néhányat megszüntetett. Az új xw4000, xw5000, xw6000 és xw8000 személyi munkaállomások a Microsoft Windows 2000 Professional, a Windows XP Professional és a Linux operációs rendszert támogatják.

A HP még két új, a 64 bites PA-RISC architektúrán alapuló műszaki munkaállomást és négy új monitort - köztük egy 20 hüvelyk képátlójú, professzionális TFT modell - is bejelentett.

Az új C3750 és j6750 GP műszaki munkaállomások HP-UX operációs rendszerrel és nagy teljesítményű PA-8700+ processzorral működnek. Az új rendszerek fejlesztésekor a hagyományos UNIX-felhasználók által elvárt stabil és megbízható számítási és vizuális megjelenítési teljesítmény volt az elsődleges szempont.

"Új rendszerekkel kiegészülő termékkínálata révén jelenleg a HP rendelkezik az ágazat legszélesebb portfóliójával" - mondta Jürgen Schlanke, az EMEA-régió műszaki számítástechnikáért felelős vezetője. "Ügyfeleink három számítástechnikai architektúra - a Pentium4/Xeon, az Intel Itanium és a PA-RISC - közül választhatnak. Közülük mindegyik garantálja számunkra a napjaink gyorsan váltakozó műszaki környezetében szükséges teljesítményt, megbízhatóságot és bővíthetőséget."

A HP személyi munkaállomás kategória jelenleg négy családot tartalmaz, amelyek mindegyike több új modellt foglal magába. Az alapszintű HP Workstation xw4000 és a középkategóriás HP Workstation xw5000 család tagjai 1 darab Pentium 4 processzort használnak. A 2,4, 2,66 és 2,8 GHz-es sebességfokozatokban kapható munkaállomások teljesítménye megfelel a nagy műszaki elvárásokat támasztó felhasználók igényeinek. Tervei szerint a HP a jövőben a 3,06 GHz-es Pentium 4 HT processzorral is kínálni fogja e két modellt.

A HP Workstation xw4000 különösen azoknak a két- és háromdimenziós MCAD, kétdimenziós animációs, valamint videoszerkesztési és -kiadási alkalmazásokkal dolgozó, alapszintű felhasználóknak jelent vonzó megoldást, akik optimális teljesítményt és megbízhatóságot garantáló OpenGL grafikus és alkalmazáshitelesítéssel ellátott, kedvező árú munkaállomást kívánnak vásárolni.

A HP Workstation xw5000 az Intel E7205 kódnevű legújabb lapkakészleten alapul. Az új lapkakészlet segítségével olyan nagy teljesítményű, egyprocesszoros rendszerek alakíthatók ki, amelyek a korábbinál nagyobb teljesítményű kétcsatornás DDR memóriaarchitektúrát biztosítanak a térbeli modellezéshez, a két- és háromdimenziós animációhoz, valamint a videoszerkesztéshez.

A középkategóriás HP Workstation xw6000 és a felső kategóriás HP Workstation xw8000 a kétcsatornás DDR memóriaarchitektúrát támogató új Intel E7505 lapkakészletet használják. Ezek a rendszerek egy vagy két darab, 2,4, 2,66 vagy 2,8 GHz-es frekvenciájú Intel Xeon processzorral kaphatók.

A HP Workstation xw6000 minden eddiginél magasabb számítási teljesítményt nyújt a szűkös munkakörnyezetben értékpapír-, kereskedelmi és elemzési, háromdimenziós térbeli modellezési, animációs és térinformatikai alkalmazásokat futtató felhasználók számára. Ideális munkaeszköze lehet azoknak a jelentős feldolgozási teljesítményt igénylő értékpapír-kereskedőknek és -elemzőknek, akiknek kisméretű irodájukban nagy mennyiségű adatot kell párhuzamosan megjeleníteniük, illetve folyamatos hozzáférésre van szükségük a munkájukat támogató valós idejű adatfolyamokhoz.

A HP Workstation xw8000 a hosszú adatsorok feldolgozásához, elemzéséhez és szimulálásához szükséges rendkívüli teljesítményt és bővíthetőséget teszi elérhetővé a profi DCC és MCAD/CAE felhasználók számára. Az ő igényeiket szem előtt tartva fejlesztett munkaállomás OpenGL grafikus támogatást, AGP 8X Pro grafikus kártyát, nagy memóriabővíthetőséget, valamint PCI-X és Ultra320 SCSI lemezeket bocsát a felhasználók rendelkezésére.

A HP Workstation xw8000 modell 1-2, 2,4, 2,66 vagy 2,8 GHz-es Intel Xeon HT processzort (512 KB integrált L2 gyorsítótárral, 533 MHz-es FSB-vel), maximum 12 GB PC2100 ECC, DDR 266 memóriát (4,2 GB/s sávszélességgel), Gigabit Ethernet határfelületet és maximum 730 GB Ultra320 SCSI merevlemezt tartalmaz.

A műszaki munkaállomás kategóriában bevezetett C375 és j6750 munkaállomások HP-UX 11.0 és HP-UX 11i 1.0 operációs rendszerrel és a legújabb, 875 MHz-es PA-8700+ processzorral dolgoznak.

Az egy RISC processzoros HP Workstation c3750 a háromdimenziós modellezés, prototípus-készítés és vizuális megjelenítés terén elérhető legjobb teljesítményre vágyó mérnökök eszköze.

A HP Workstation j6750 a kétprocesszoros RISC munkaállomások körében egyedülálló, ágazatvezető teljesítményt, memóriát és számítási sűrűséget kínál. Különösen a tervezés-szimulációra és virtuális prototípuskészítésre használható, kétprocesszoros UNIX rendszert igénylő felső kategóriás EDA integráltáramkör-tervezők és CAE-elemzők számára jelent kedvező megoldást.

A HP munkaállomás-családját a Compaq Evo Mobile Workstation N800w teszi teljessé. Ezt a mobileszközt olyan felhasználók számára fejlesztették, akik a HP munkaállomás-rendszereinél megszokott teljesítménnyel szeretnék ötvözni a mobil munkavégzés szabadságát..

A munkaállomásokhoz a HP négy új monitort - két helytakarékos TFT- és két nagy teljesítményű CRT modellt - vezetett be a munkaállomás-felhasználók által támasztott, magas szintű elvárások kielégítésére.

A 19 hüvelykes HP p930 CRT monitor kiváló síkképernyős képminősége és teljesítménye elérhető árral párosul. A 21 hüvelykes HP P1130 professzionális CRT monitor borotvaéles képe főleg a digitális tervezők és alkotóművészek körében számíthat sikerre. A versenyképes árú, nagy teljesítményű, 18 hüvelykes HP L1825 TFT monitor maradéktalanul képes kiváltani a CRT modelleket a felső kategóriás üzleti környezetben. Az új 20 hüvelykes HP L2025 különösen a magas színvonalú vizuális megjelenítést igénylő tervezők munkája során bizonyulhat hasznosnak.

Az új HP munkaállomások és monitorok már kaphatók.

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció