A DoCoMo európai tervei

A japán NTT DoCoMo soha nem arról volt híres, hogy terveiről még idő előtt beszámolt volna a sajtó munkatársainak. Gazdasági mérete ellenére a termékeit kivéve csak ritkán vázolt fel konkrét elképzeléseket. A mostani közleménye ezen ritka események egyike.
Az NTT DoCoMo eltökélt szándéka, hogy egyike legyen Európa négy legnagyobb vezeték nélküli szolgáltatójának. Az AFX Asiának riportot adó DoCoMo-elnök, Tacsikava Keidzsi elmondta, hogy már elkészültek azokkal a tervekkel, melyeknek célja a "az európai vezeték nélküli négyes fogatba kerülni", így már konkrét elképzelésiek vannak arról, hogy mit jelent az a mostanában hangoztatott mondatuk, hogy "elkezdődik a vállalategyesítés".

Az elnök nyíltan elmondta, hogy olyan mértékű fejlesztéseket terveznek az európai térségben, hogy azzal döntő piaci szereplők lehetnek, illetve abban is biztosak, hogy a jelenlegi európai mobilkommunikációs szolgáltató piac meg fog változni néhány éven belül, és csak a "négy legnagyobbnak lesz helye a kontinensen".

A korábbi találgatásokkal ellentetében Tacsikava az Orange-val való kapcsolatot nem tartja eredményesnek, fogalmazása szerint "a vállalat hatalmas adósságai miatt túl gyenge ahhoz, hogy a DoCoMo partnere legyen".

A DoCoMo-vezér nem nevezte meg pontosan másik három lehetséges versenytársát az európai piacon, bár elemzők szerint a Vodafone, a Telefónica és a Telecom Italia Mobile egyaránt esélyes bekerülni a négyesbe.

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció