Bajban az Euro Atlantic?

A tavaly még negyedmilliárdos bevételt és 140 millió forintos eredményt elérő kommunikációs részvénytársaság, mely az Orbán-kormány idején az Informatikai Kormánybiztosságtól több megrendelést nyert el, és közreműködött a távközlési liberalizációs szabályok kimunkálásában is, nemrégiben korlátolt felelősségű társasággá alakult vissza, és jegyzett tőkéjét is kevesebb mint felére csökkentette.
A Heti Világgazdaság értesülései szerint az eddigi, alig fél éve 50 millió forintra emelt jegyzett tőkéjét most 20 millió forintra szállította le az 1996-ban még kft-ként megalapított, ám az IKB megrendeléseinek köszönhetően tavaly augusztusban rt-vé felfejlődött cég, az Euro Atlantic. A gazdasági társaság nemrégiben visszaalakult korlátolt felelősségű társasággá is. A HVG megemlíti azt is, hogy Fellegi Tamás cégvezető, egyben a fő tulajdonos és Stumpf István előző kancellárminiszter volt tanácsadója, elismerte a változásokat, amit azzal indokolt, hogy megváltoztak az üzleti feltételek.

Az Euro Atlantic és a Miniszterelnöki Hivatal Informatikai Kormánybiztosság közötti jogi megállapodásokat a kormányváltás után Kovács Kálmán informatikai miniszter is vitatta, sőt az egyik eljárást olyannyira szabálytalannak ítélte meg a Közbeszerzési Döntőbizottság (KD) - ahogy arról a Napi Gazdaság című gazdasági lap 2002 júliusában beszámolt -, hogy 3 millió forintos bírságot is kiszabott az IKB-ra a közbeszerzések törvényességét ellenőrző bizottság. A határozatot már az IKB jogutódjának, az Informatikai és Hírközlési Minisztériumnak küldték meg néhány hónappal a kormányváltást követően.

A Közbeszerzési Döntőbizottság annak kapcsán indított vizsgálatot, hogy kiderült, az IKB keretén belül működő programiroda "tevékenységének kibővítése" kapcsán 2002. április 23-án - vagyis két nappal az országgyűlési választások második fordulója után - az Euro Atlantic Kommunikációs és Üzleti Tanácsadó Rt.-t különböző PR-feladatok elvégzésével bízták meg, a Magyar Hírlap júniusi cikke szerint mintegy negyedmilliárd forintos összeggel.

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció