Pannon GSM: változó hívásrészletezés

A Pannon GSM 2002. december 20-tól a kormányrendeletnek eleget téve határozza meg a Részletes számla, Eseti részletes számla, Elektronikus hívásrészletezés és az Elektronikus hívásrészletezés letöltés szolgáltatások keretében az előfizetők rendelkezésére bocsátott, a díjszámítás alapjául szolgáló forgalmazási és számlázási adatok tartalmát.
A fenti jogszabály értelmében a felsorolt hívásrészletezés-szolgáltatások nem tartalmazhatják a hívott fél hívószámának minden számjegyét, vagy a hívó fél helymeghatározására alkalmas olyan pontosságú adatot, amelyre a díj kiszámításához nincsen szükség.

Amennyiben az előfizető nem nyilatkozik másként, az eddigi pl. 06-20-123 4567 megjelenítés helyett a 06-20-123 45** megjelenítés látható majd a hívásrészletezésekben.

2002. december 20-ától az előfizető kifejezett, az igényelt hívásrészletezés típusára - teljes vagy nem teljes részletezés - vonatkozó nyilatkozata alapján bocsátja a társaság rendelkezésre a hívásrészletezés-szolgáltatásokat.

"Nem azonosítható hívószámokon" többnyire névtelen hívók részére nyújtanak olyan szolgáltatást, amelyből a hívó félre vonatkozó különleges adatra lehet következtetni, ilyenek különösen az egyházi segélyvonalak, a kóros szenvedélyekkel kapcsolatos segélyvonalak vagy a névtelen tanúvonalak. A jogszabály alapján a Pannon GSM nem természetes személy előfizető megfelelő nyilatkozata esetén sem jogosult a Hírközlési Felügyelet által "nem azonosítható hívószámként" közzétett hívószámokat megjeleníteni a hívásrészletezésen. Természetes személy (magánszemély) előfizetők részére is csak abban az esetben jeleníthetők meg a hívásrészletezésen a nem azonosítható hívószámok, ha az előfizető írásbeli nyilatkozatot tesz. Jelenleg ugyan nincsenek a Hírközlési Felügyelet által nem azonosítható hívószámként közzétett hívószámok, azonban a közeljövőben várható a bevezetésük.

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció