Audi: Bluetooth-kompatibilis modellek

A CSR (Cambridge Silicon Radio) bejelentette, hogy az Audi autógyár a CSR BlueCore elnevezésű technológiáját használja arra, hogy a Bluetooth technológiát a gépkocsiban ülők, azt vezetők is használhassák majd.
A CSR fejlesztésének irányát olyan eszközök jelentik, melyek lehetővé teszik egy GSM gépkocsitelefon és egy vezeték nélküli Bluetooth handset használatát is.

Az Audi Bluetooth-kompatibilis TCU-ja (Telematics Control Unit) magában foglal egy GSM modult és egy Bluetooth modult, egy hatékony CPU-val.

A rendszer az MMI-hez (Multi-Media-Interface) egy optikai MOST busz rendszeren keresztül csatlakozik.

A rendszert ellátták továbbá egy újratölthető vezeték nélküli Bluetooth készülékkel is, amellyel az utasok hívásokat kezdeményezhetnek és fogadhatnak közvetlenül a TCU Bluetooth kapcsolaton keresztül.

A CSR mobilkommunikációs üzleti fejlesztésekért felelős vezetője, Ken Noblitt így nyilatkozott a fejlesztésről: "Örömünkre szolgál, hogy megfeleltünk az Audi szigorú elvárásainak a minőség, a megbízhatóság és az interoperabilitás tekintetében is. Jelenleg csak a CSR BlueCore fejlesztése biztosít stabil működést szélsőséges hőmérsékleti viszonyok - -40 és +105 Celsius-fok - között. Megítélésünk, hogy az Audi példáját követve több autógyár rendeli meg innovatív rendszerünket."

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció