Free hands

Nem ingyenes, nem mentes az adótól, mégis szeretnivaló

Sokan szeretik a free dolgokat. Free szoftver, freemail, freeweb, taxfree stb. Amiről most szólni szeretnénk, az ugyan nem ingyenes termék, nem mentes az adótól sem, mégis szeretnivaló: ez a free hands, vagyis amikor úgy hallgatjuk mobiltelefonunkat, úgy kommunikálunk számítógépünkkel vagy azon keresztül másokkal, hogy közben szabad a kezünk a gépelésre, illetve tetszőleges egyéb tevékenységre.
Azok közül, akik felszabadítják a kezünket, a dobogó legfelső fokát hosszú évek óta a Plantronics foglalja el. A Plantronics, amelyet Magyarországon a Quantum-R képvisel, már akkor rámozdult a fülhallgatók, fejbeszélők gyártására, amikor még a Bluetoothnak (sőt a mobiltelefonnak) híre-hamva sem volt, és a fejbeszélőket csak titkárnőknek lehetett ajánlani, akiknek diktafonon vagy éppen telefonon keresztül diktált a főnökük. A régi fülhallgatókorszak minőségi változáson ment keresztül, amikor elterjedtek a mobiltelefonok, és amikor az Ericsson drótnélküli kapcsolatteremtő szabványát, a Bluetootht szinte mindenki elfogadta. A Plantronics azon kevés cég közé tartozik, amely ezután nemcsak talpon, de élen is tudott maradni. A közelmúlt egyik, ezt bizonyító híre: a Plantronics M1000 győzött, és az 1. helyezést érte el 6 hasonló Bluetooth-készülék közül a Computer Bild magazin legfrissebb tesztje szerint.

A Computer Bild a győztest nemcsak tökéletes - a szél, a forgalom és egyéb zajok által alig befolyásolt - hangminősége alapján emelte ki, hanem egyéb paraméterek alapján is. Például a lap megállapítja, hogy a tesztelt készülékek közül ez az egyetlen, amelyben az elemet a felhasználó is egyszerűen ki tudja cserélni.

Hogy mit kell tudni róla a tesztgyőzelmen túlmenően? Nos, a Plantronics M1000 drótnélküli fejbeszélő kompatibilis az összes Bluetooth (V1.1) szabványú mobiltelefonnal. Rendkívül könnyű, tömege kevesebb mint 27 gramm. Mindkét fülre egyszerűen "konfigurálható", a könnyű, flexibilis fülkampó kényelmes viselést biztosít. A helyes irányba állítható, zajszűrővel ellátott mikrofon biztosítja a megfelelően tiszta és minőségi digitális hangzást. Két és fél óráig lehet vele beszélni újratöltés nélkül, de ha nem beszélünk, 60 óráig is kitart az elem, amelyet az intelligens töltővel használat közben is feltölthetünk. Akár 10 méternyire el lehet távolodni a telefonkészüléktől vagy a notebooktól, ráadásul a beszélgetés védelmét az esetleges lehallgatás ellen digitális kódolás biztosítja.

Ha valaki többet akar megtudni a mobiltelefonokhoz, mobilszámítógépekhez egyre inkább nélkülözhetetlen, korszerű headsetekről, ha valaki vágyik a "free hands feelingre", annak a www.headset.hu oldalait ajánljuk figyelmébe.

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció