Sík szerint ártatlanságát igazoló bizonyítékok tűntek el

A volt informatikai kormánybiztos azt mondta a Prím Online-nak, hogy olyan bizonyítékok tünhettek el az elmúlt hónapokban, amik ártatlanságát igazolhatnák.
Sík szerint nem a szerződések szólnak napi 18 órás munkáról, hanem "állítólag találtak olyan elszámolási sorokat, ahol ennyit lehetett összeadni egy névhez. Ezeket én nem láttam, a rendőrségen ilyet nem mutattak". Hozzátette, "amúgy a kampányjellegű munkában" néhány kollégája és ő maga is nemritkán dolgozott 18 órán át. Érvelése szerint ez bizonyítható, mert a beléptető rendszernek ezt naplóznia kellett. Szerinte nem kizárt, hogy ezt azóta törölték, ahogy állítása szerint "minden mást is elhánytak".

Azt is mondta, szerinte soha nem került sor az 500 millió forint kifizetésére, ráadásul az a bizonyos keretszerződés-módosítás azzal is járt, hogy a szerződés időtartama is növekedett. Hozzátette, a módosítás nem is érintett minden ügyvédi irodát, a négyből csak kettőt. A módosításnak egyébként kizárólag költségvetés-technikai oka volt.

Azt mondta, elhallgatja a bizonyítékokat az, aki azt állítja, hogy csak annyit lehetett tudni, hogy törvényjavaslatot készítenek a jogászok. Igen részletes kimutatások készültek, ezek meg is voltak az IKB idejében. Az, hogy nem találják, az ő bajuk - mondta az Orbán-kormány informatikai kormánybiztosa.

Elmondta továbbá, furcsának találja, hogy bár a Magyar Építőipari Kht. ügyében az ügyészség megtagadta a nyomozást, méghozzá bűncselekmény hiányában, mégis szerinte különös módon ennek nem volt kellő nagyságú sajtóvisszhangja.

Újból leszögezte, hogy az In-forrás Kht. ügyében ő nem tud nyilatkozni, azt szerinte a Stumpf István kancelláriaminiszter vezette hivatal intézte.

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció