IsmĂ©t nƑ szemĂ©lyi szĂĄmĂ­tĂłgĂ©pek piaca - Vezet a Dell

MĂĄsfĂ©l Ă©v Ăłta elƑször ismĂ©t nƑ a vilĂĄg szemĂ©lyi szĂĄmĂ­tĂłgĂ©p piaca. Öt negyedĂ©v visszaesĂ©se utĂĄn a mostani harmadik negyedĂ©vben 3,8 szĂĄzalĂ©kkal nƑttek a szemĂ©lyi szĂĄmĂ­tĂłgĂ©p eladĂĄsok a tavalyi harmadik negyedhez kĂ©pest, 32,6 milliĂłra - közölte az amerikai International Data Corp. (IDC) piacfigyelƑ cĂ©g.
A vezetƑ szemĂ©lyi szĂĄmĂ­tĂłgĂ©p gyĂĄrtĂłk közĂŒl ismĂ©t a Dell szerezte meg a vezetƑ helyet, a Compaqkal nemrĂ©g fuzionĂĄlt Hewlett Packard (HP) a mĂĄsodik helyre kerĂŒlt. - A piac most kedvezƑbb, mint ahogy hĂĄrom hĂłnappal ezelƑtt lĂĄttuk - mondta az IDC elnöke. A raktĂĄrkĂ©szletek jelentƑsen visszaestek, Ă­gy jĂłval reĂĄlisabbĂĄ vĂĄltak a tovĂĄbbi növekedĂ©s remĂ©nyei. A mĂĄsodik negyedĂ©vhez kĂ©pest a harmadik negyedĂ©vben 6 szĂĄzalĂ©kkal nƑttek az eladĂĄsok.

A Dell a harmadik negyedévben 5,216 millió személyi szåmítógépet szållított ki, 23,3 szåzalékkal többet, mint egy évvel koråbban, piaci részesedése 16 szåzalékos volt. A Hewlett Packard 5,042 millió személyi szåmítógépet adott el, 4,9 szåzalékkal kevesebbet, piaci részesedése így 15,5 szåzalékos. A harmadik helyezett az IBM, 1,965 millió személyi szåmítógéppel, ez 2,2 szåzalékkal kevesebb tavalyi harmadik negyedévinél, piaci részesedése 6,0 szåzalék. A listån negyedik a Fujitsu Siemens, az ötödik a NEC.

 
 
 

KapcsolĂłdĂł cikkek

 

Belépés

 

 

RegisztrĂĄciĂł