HP szerverek a Gallatin processzorhoz

A Hewlett-Packard a ProLiant ML570 szerver új változatát bocsátotta ki, amely a rövidesen bejelentésre kerülő Intel "Gallatin" Xeon processzort használja. Az ML570 az Intel Gallatin processzor bejelentése után jelenik meg a piacon. Az új lapka - a Xeon processzor kisebb és gyorsabb változata nagy sebességű gyorsítótárral - kezdetben 2 GHz-es változatban lesz kapható.
"Az Intel a Gallatin szállítását ebben a negyedévben kezdi" - mondta Scott McLaughlin, a vállalat szóvivője. A bejelentés pontos időpontját és a lapka sebességét azonban nem árulta el. Az Intelhez közel álló források szerint a lapka bemutatkozása november közepén várható.

Az ML570 szervert eredetileg a Compaq tervezte, majd a Compaq megvásárlása után a HP tulajdonába került. Most ez a HP egyik nagy erejű Intel alapú szerversora és fő fegyvere, legnagyobb riválisával a Dell-lel vívott harcban. A HP erősebb processzorokkal a rackszekrénybe dugaszolható, 2 CPU-s DL380 szerver új változatát vezette be. Ez a modell bevezetésekor 1,4 GHz-es Pentium III lapkákat használt, a most bevezetett új változat 2,8 GHz-es Xeon processzorokkal kapható. A ProLiant DL380 szerver két 2,8 GHz-es Xeon lapkával, 512 MB memóriával és 18 GHz-es merevlemezes meghajtóval 5317 dollárba kerül.

A jövőben az ML570 támogatja a "hot-add" memóriajellemzőket, amely az adminisztrátoroknak megengedi, hogy a rendszer kikapcsolása nélkül új memóriamodulokat helyezzenek üzembe. A HP a szerver új változatát a jövő év közepétől Microsoft .Net Server 2003 operációs rendszerrel szállítja. Az ML570 előző változata 1,4 GHz-es Xeon MP processzorokkal volt kapható, amelyek 180 nm-es technológiával készültek. Az Intel a Gallatin lapkák gyártásához 130 nm-es technológiát használ, ami a méretek csökkentését és órajel növelését teszi lehetővé.

Az új ML570 elődjéhez hasonlóan a tároló- és adapterkártyákhoz, támogatja az új, nagy sebességű PCI-X adatutat.

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció