Antenna Hungária-Vodafone: új opciós szerződés

Október 10-én megszületett az opciós megállapodás az Antenna Hungária Rt. (AH) és a Vodafone International (VI) között. Az AH szavazati aránya továbbra is 30 százalék marad, a lehívásra további egy év áll rendelkezésre.
A megállapodás további egy évvel meghosszabbítja a tavalyi opciós szerződésben rögzített részvényekre a vételi jogot, valamint a jövő évi tőkeemelés kérdését is rendezi azáltal, hogy vételi opciót biztosít az AH-nak az újonnan kibocsátandó részvények 30 százalékára. Továbbá, amennyiben a VI megvásárolja az RWE V.R.A.M. Rt.-ben meglévő részesedését, abban az esetben e részvénycsomag maximum 25 százalékára az AH-nak opciós joga nyílik 2003. október 9-ig.

Ezzel egy új pénzügyi megállapodás született az AH és a VI között. Mint ismeretes, az egy évvel ezelőtt, 2001. október 9-én aláírt opciós szerződés az AH-nak lehetőséget biztosított arra, hogy a 2001. évi tőkeemelésben általa nem lejegyzett részvénycsomagot vagy annak egy részét 2002. október 10-ig lehívja. Mivel a korábbi határidő lejárt, a most aláírt szerződés az AH-nak újabb egy évre vételi opciót biztosít a Vodafone által tavaly lejegyzett részvényekre, vagy annak egy részére, a C sorozatú "nem-szavazó" részvények konverzióját pedig 2003. október 9-ig elhalasztják. A szerződés eredményeképpen az AH szavazati aránya 2003 októberéig továbbra is 30 százalék marad a V.R.A.M. Rt.-ben. 2003 tavasza során valószínűsíthető, hogy további tőkeemelésre kerül sor a V.R.A.M. Rt.-ben. Amennyiben az AH a tőkeemelésben nem fog részt venni, akkor ismételten C sorozatú nem-szavazó részvények kibocsátására kerül sor. Az AH-nak ebben az esetben vételi opciója lesz e tőkeemelés során kibocsátott részvények 30 százalékára is egészen a 2003. október 9-i konverzió napjáig. Továbbá: amennyiben a Vodafone International megvásárolja az RWE V.R.A.M. Rt.-ben meglévő részesedését, abban az esetben ezen részvénycsomag maximum 25 százalékára az AH-nak opciós joga nyílik a fenti határidőig.

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció