Nokia-Vodafone: sikeres VoIP hívás

A Nokia és a Vodafone Omnitel bejelentette, hogy sikeres mobil voice-over-IP hívást hajtott végre a Nokia MSC szerver használatával. A hívás mérföldkövet jelent az új technológiák integrálása területén, mivel az új hálózati architektúrát ötvözi a GSM és a 3G hálózatokkal, valamint fontos lépés a költséghatékony megoldások területén is.
A sikeres hívásban a Nokia MSC szerverét és a Nokia médiaátjáróját használták fel egy helsinki laboratóriumban. A kísérletben két napon keresztül a Vodafone Omnitel technikai menedzsmentje is részt vett, hogy megtanulja és megtapasztalja a Nokia MSC szerver megvalósíthatóságát.

A Nokia MSC szerver legfőbb előnye az, hogy több hasznos mobilkapcsolást és forgalmi közvetítést tesz lehetővé a mobilhálózatokon úgy, hogy maximálisan megfelel a több forgalomra irányuló elvárásoknak is. Ez a kulcskérdése - állítják a Nokia szakemberei -az új hálózati architektúrának, amelyik kombinálja a GSM és a WCDMA hálózatokat, illetve az All-IP hálózatok fejlesztésének is. Az előzetes becslések szerint az új rendszer a működési és a tőkeberuházás költségeit közel 30%-kal csökkenti a jelenleg működő, hasonló funkciót betöltő hálózatokhoz képest.

Stefano Cantarelli, a Vodafone Omnitel igazgatója szerint: "Az MSC szerver elképzelést nagyon érdekesnek találtuk a Wireless Operators számára, mivel egy költséghatékony választ ad a fejlődés kihívásaira. Úgy gondoljuk, hogy az MSC szerver hálózati architektúrája a legjobb megoldás lehet a jövő vezeték nélküli hálózatai számára."

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció