NövekvƑ szerverpiaci rĂ©szesedĂ©srƑl ad szĂĄmot az IBM

Az IBM Armonkban augusztus 26-ĂĄn kiadott tĂĄjĂ©koztatĂłja szerint a vilĂĄgon eladott összes szervert tekintve a cĂ©g piaci rĂ©szesedĂ©se az elƑzƑ Ă©v hasonlĂł idƑszakĂĄhoz kĂ©pest 1,6 szĂĄzalĂ©kkal nƑtt, Ă­gy tovĂĄbbra is az IBM a vezetƑ szerverszĂĄllĂ­tĂł a vilĂĄgban. A vilĂĄgszerte eladott összes szerver alapjĂĄn az IBM 29,6 szĂĄzalĂ©kos rĂ©szesedĂ©sĂ©vel az eServer bevezetĂ©se Ăłta az egymĂĄst követƑ hetedik negyedĂ©vben növelte rĂ©szesedĂ©sĂ©t.
A Gartner Dataquest ĂĄltal a szervereladĂĄsi adatokrĂłl most közzĂ©tett negyedĂ©ves jelentĂ©s szerint az IBM az Intel alapĂș szerverek piacĂĄn 2002 mĂĄsodik negyedĂ©vĂ©ben 2001 mĂĄsodik negyedĂ©vĂ©hez kĂ©pest az ĂĄrbevĂ©tel alapjĂĄn szĂĄmĂ­tva 3,0 szĂĄzalĂ©kponttal növelte rĂ©szesedĂ©sĂ©t, ami több mint kĂ©tszerese a Dell ĂĄltal elĂ©rt növekmĂ©nynek. Emellett az IBM az Intel alapĂș szerverek piacĂĄn az ĂĄrbevĂ©tel alapjĂĄn szĂĄmĂ­tva jobb eredmĂ©nyt Ă©rt el, mint a HP Ă©s a Compaq egyĂŒttvĂ©ve; a HP Ă©s a Compaq egyĂŒttes rĂ©szesedĂ©se 2002 mĂĄsodik negyedĂ©vĂ©ben az elƑzƑ Ă©v hasonlĂł idƑszakĂĄhoz kĂ©pest 3,2 szĂĄzalĂ©kponttal csökkent.

A Gartner Dataquest szerint 2002 mĂĄsodik negyedĂ©vĂ©ben a gyĂĄrtĂłk közĂŒl egyedĂŒl az IBM tudott növekedĂ©st elĂ©rni a Linux szerverek piacĂĄn, ahol az elƑzƑ Ă©v hasonlĂł idƑszakĂĄhoz kĂ©pest 12,2 szĂĄzalĂ©kponttal növelte rĂ©szesedĂ©sĂ©t, Ă©s Ă­gy a mĂĄsodik negyedĂ©vben 38%-os rĂ©szesedĂ©ssel vezeti a Linux szerverek piacĂĄt. Az IBM a Unix Ă©s a Linux szerverek alkotta egyĂŒttes szegmensben is erƑsödött, 2002 mĂĄsodik negyedĂ©vĂ©ben 0,7 szĂĄzalĂ©kponttal szĂĄrnyalva felĂŒl az egy Ă©vvel korĂĄbbi rĂ©szesedĂ©st.

 
 
 

KapcsolĂłdĂł cikkek

 

Belépés

 

 

RegisztrĂĄciĂł