Várakozások feletti Hewlett-Packard eredmények

Az amerikai Hewlett-Packard számítógépgyártó jelentősen megemelkedett negyedéves nyereséget visz hozományként a Compaq Computerrel kötendő frigyébe. A folyó pénzügyi év második negyedévében a HP 252 millió dollár nyereséget ért el az előző év azonos időszakának 47 millió dolláros eredménye után.
Rendkívüli tételektől megtisztítva az egy részvényre jutó nyeresége 25 centre nőtt az előző évi 17 centről. A Wall Street elemzőinek konszenzusa 20 centet jelzett előre. Az értékesítési árbevétel kilenc százalékkal 10,6 milliárd dollárra csökkent a beszámolási időszakban. Az első üzleti félév értékesítési árbevétele 22 milliárd dollár lett az egy évvel korábbi 24 milliárd dollár után. A HP féléves nyeresége 736 millió dollár lett az előző év azonos időszakában mért 188 millió dollár helyett.

A Hewlett-Packard utolsó alkalommal adott ki eredménybeszámolót önálló cégként a Compaq Computerrel tervezett fúzió előtt. A HP 19 milliárd dollárért vásárolta fel a Compaq Computert.

A HP vezérigazgatója, Carly Fiorina a második félévre vonatkozóan a vállalati szektor informatikai kiadásaiból kiindulva nem tartja valószínűnek az eredmény lényeges javulását. Szerinte jelentősebb fellendülés 2003-tól várható.

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció