Új generációs AlphaServer rendszerek

A Compaq megkezdte az új generációs AlphaServer rendszerek próbamodelljeinek szállítását vásárlói és partnerei számára.
Az új AlphaServer család számos újdonságot tartalmaz:
  • Az Alpha EV7 processzor, amely egyetlen lapkán tartalmazza a szimmetrikus többprocesszoros (SMP-) feldolgozás összes szükséges elemét, lényegesen nagyobb teljesítményt, és megbízhatóságot kínál.
  • Az iparág első "kapcsolómentes" hálóarchitektúrája, amely az AlphaServer processzorokat közvetlenül kapcsolja össze, és biztosít ezáltal szinte lineáris skálázhatóságot 64 processzorig és azon túl is, egy még megbízhatóbb rendszerben.
  • Újrafelhasználható moduláris komponensek az AlphaServer rendszerek újratelepítéséhez, adaptálásához és problémamentes növeléséhez az üzleti igényeknek megfelelően.
  • A szervizelhetőség még magasabb szintjei: integrált szerverfelügyeleti rendszer, beépített diagnosztika, valamint "önjavító" szervizfunkciók.
  • A rendszer megbízhatóságának még magasabb szintjei: jóval kevesebb számú alkatrész, belső hibakezelés és innovatív RAID alapú memóriavédelem.

"Az új AlphaServer család igen komoly versenyző lesz a létfontosságú üzleti számítástechnika és a nagy teljesítményű műszaki feldolgozás terén, igen rugalmas platformot kínálva a szerverek konszolidációjához" – véli Jean Bozman, az IDC az egész világ szerverpiacát vizsgáló csoport kutatási igazgatója.

A Compaq korábban már bejelentett termékfejlesztési terveinek megfelelően az új generációs AlphaServer család munkacsoport-, ügyosztályi és vállalati szintű rendszerekből fog állni. Operációs rendszerként a Tru64 UNIX, OpenVMS és Linux lesz használható.

Az év során folytatódnak a vásárlói és partneri tesztek az új generációs AlphaServer rendszerekkel kapcsolatban. Az AlphaServer család formális bejelentése várhatóan még az idén megtörténik, a max. 64 Alpha processzorig bővíthető AlphaServer rendszerek széles körben előre láthatóan 2003 "későbbi részében" érhetők majd el.

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció