Jön a következő generációs Alpha szerver

A Compaq partnereinek és legnagyobb felhasználóinak már megkezdte a következő generációs AlphaServer rendszerek mintáinak szállítását. A tervek szerint az új EV7 Alpha processzoron alapuló és nagy jelentőségű újításokkal felvértezett AlphaSever-ek az év közepén kerülnek forgalomba.
Ezek a rendszerek az AlphaServer család műszakilag legfejlettebb tagjai és az ipar legerősebb teljesítmény, méretezhetőség és megbízhatóság kombinációját képezik a kritikus alkalmazásokhoz a vállalati és nagy teljesítményű műszaki számítógépekben. A következő generációs AlphaServer család közelít az Itanium processzor alapú rendszerekhez és egy platformot képez az Itanium processzorokra történő áttérésre.

Az új AlphaServer család nagy jelentőségű újításokat tartalmaz. Ilyen például:

1./ a negyedik generációs Alpha EV7 processzor, amely az SMP (symmetric multiprocessing) szerver minden lényeges építőelemét tartalmazza, támogatják a rendszer korábbiaknál alapvetően nagyobb teljesítményét, méretezhetőségét és megbízhatóságát.

2./ az új AlphaServer az ipar első „kapcsoló nélküli” hálóarchitektúrája, amely lehetővé teszi az AlphaServer processzorok közvetlen csatlakoztatását egymáshoz és lineáris méretezését, most 64 processzorig, majd később azon felül.

3./ a moduláris komponens architektúra a felhasználóknak megengedi, hogy a rendszert igényeik szerint minden „ragasztó” nélkül könnyen, egyszerűen bővítsék.

4./ a szervizelhetőség új szintje, valamint a rendszer megbízhatóságának a korábbiaknál magasabb szintje.

A Compaq saját tesztjei azt bizonyították, hogy az új AlphaServer hatalmas ereje alapvetően növeli az alkalmazások teljesítményét. Azok a felhasználók, akik már szintén megkapták a szerver mintapéldányát, felső-fokokban nyilatkoznak az új rendszer hatalmas erejéről, megbízhatóságáról, memória sávszélességéről és I/O képességéről.

Az első modell egy 8 CPU-s rendszer, amely az év második felében lesz kapható, az ennél nagyobb, maximum 64 processzoros rendszerek 2003-ban és azután érkeznek. A Compaq az új AlphaServereket Tru64 UNIX, OpenVMS és Linux operációs rendszerekkel szállítja majd.

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció