Motorola: a divatostól a high-techig

Amikor a Motorola azt állítja, hogy a négy égtáj felé fordul, akkor ezzel nemcsak világméretű jelenlétét fejezi ki, hanem egyben a mobilkészülékek kategóriába sorolásánál alkalmazott iránytű szimbólumra is utal. Ennek megfelelően négy fő csoportot képezett, amelyek nem minőségi kategóriát jelentenek, hanem hasonló beállítottságú felhasználói köröket. Ennek persze akkor lesz igazán jelentősége - mondja Suga János, a cég mobilüzletágának vezetője -, ha a piac magasabb telítettségi fokot ér el, s immár nemcsak az lesz a fő szempont, hogy beszélgetni és SMS-ezni lehessen, hanem valóban specifikus funkciókat igényelnek a különféle típusú felhasználók.
A keleti irányhoz tartozó csoportot elsősorban a divat és a szórakozás érdekli, nekik készülnek a Motorola V-sorozatú készülékei. A déli csoportba a családok, a barátok, a fiatalok tartoznak, őket szolgálják a Talkabout márkanevű telefonok. Nyugat felé orientálhatók az üzletemberek, így érthető, hogy a világutazóknak szóló Timeport készülékek már háromsávosak, a 900 és 1800 MHz-es GSM mellett működnek az Amerikában honos 1900-as frekvencián is. Észak felé fordulva találjuk a high-tech felhasználókat.

A nekik szóló Accompli típus tartalmazza a legtöbb újdonságot. A keleti V-sorozat egyik sikerdarabja a Motorola V60-as, amely a forma és a funkció tökéletes harmóniáját valósítja meg. Dallamletöltési és -szerkesztési funkciók, személyre szabható menülista és smart gombok, hangvezérlés és internetböngészés, cserélhető fedő- és hátlap jellemzi. Beépített rádiójával sztereó fülhallgatón élvezhető a műsor, de ha valaki játszani szeret jobban, kipróbálhatja a Black Jacket vagy a Paddleballt.

Háromsávos technológiájának köszönhetően most már a világ több mint 170 országában használható, és a GPRS révén gyorsabb a WAP használata.

Meglepő formával rukkolt ki a Motorola legújabb mobiltelefonja, a V70 estében. Elfordítható előlap és kör alakú kijelző teszi izgalmassá a készüléket, amelyben a design és a divat találkozik a minőséggel. Ismeri a GPRS-technológiát, az infravörös port és a beépített játékok mellett van benne sztereó FM-rádió, számológép és valutaátváltó kalkulátor stb. A déli család legújabb tagja, a Talkabout 192 az első olyan alacsonyabb árkategóriájú készülék, amely a GPRS lehetőségeit is képes kihasználni, így a felhasználók széles rétege számára teszi elérhetővé a költségtakarékos adatletöltést és a folyamatos internetkapcsolatot.

Üzletembereknek szánja a Motorola legújabb "nyugatos" GPRS-telefonját, a Timeport 280-ast. Háromsávos tulajdonsága mellett számos olyan irodai funkcióval rendelkezik, amely könnyíti a munkavégzést a munkahelyen kívül is a teljes irodai felszereltséget biztosító GPRS-technológiának köszönhetően.

Hangfelismerő vezérléssel kézhasználat nélkül irányítható, s mivel modemként is használható, egy üzleti út során laptopon keresztül gyorsan és költséghatékonyan elérhető a vállalati e-mail is. A készülék IrDA vezeték nélküli infravörös kapcsolatot és RS232-, illetve USB-kábelen keresztüli kapcsolódást és adatátvitelt biztosít.

A csúcstechnológiát képviselő (északi) termékcsalád legújabb tagja az Accompli 008-as, amelyet a gyártó a kommunikációs forradalom vívmányának nevez. A kétsávos készülék a legújabb Motorola DigitalDNA technológiának köszönhetően a mobilkommunikáció következő generációjának kiforrott terméke. Vékony és összecsukható külseje diszkrét és kicsi, ugyanakkor nagyméretű (54x40 mm, 240x320 pixel) érintőképernyővel rendelkezik. A kézírás felismerésének köszönhetően a felhasználók minden világnyelven jegyzetelhetnek.

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció