Ősszel rendezi a Hungexpo az INFOtrend kiállítást

Április vége helyett otóber 29-31. között rendezi meg a Hungexpo az INFOtrend kiállítást. A Hungexpo Rt. két Info kiállítást szervez, az INFOmarket vásárt a nagyközönség, az INFOtrend szakkiállítást pedig a szakmai közönség számára, s a változás miatt mindkettő ősszel lesz.
Információink szerint a szakmai szervezetekkel történő konzultációk már korábban elkezdődtek egy konferenciaalapú szakmai kiállítás szervezésére, a rendezvény fókusztémáiról ezen egyeztetések lezárása után, előreláthatólag a jövő héten ad ki közleményt a vásárigazgatóság. Ugyanakkor ismeretes, hogy az INFOtrend kiállítás tematikájában központi szerepet játszik a kormányzati informatika, az információs és kommunikációs társadalom.

Az INFOmarket kiállítást, az eredetileg eltervezett időpontban, szeptember 13. és 19. között - az őszi BNV keretében - rendezik meg. Az INFOmarket a BNV-hez igazodva fogyasztói típusú vásár lesz, ellentétben az INFOtrenddel, amely a szakma számára szóló kiállítás, gazdag konferenciaprogrammal.

A döntés nem öröm az informatikai üzleti köröknek, hiszen évtizedek óta először fordul elő, hogy elmúlik az év első fele a tavaszi megújulás demonstrációja nélkül. Ugyanakkor bizonyos, hogy részben a most sajnálkozó informatikai üzleti körök maguk is okozói a tavaszi rendezvények elmaradásának, fokozódó érdektelenségük mellett egyre kisebb az esély olyan rendezvények összehozására, amelyek - miképp a CeBIT vagy a Comdex a világban - idehaza katalizálhatnák az infogazdasági folyamatokat.

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció