ICQ Lite: megérkezett a webalapú kommunikációs program

Hivatalosan is bejelentették a népszerű kommunikációs szoftver, az ICQ webes változatát, az ICQ Lite-ot. Az új verzió nagy előnye, hogy platformfüggetlen, eléréséhez csupán egy webböngészőre van szükség. Barátaink ICQ-számait nem kell újból fölvinni, az letöltődik a központi kiszolgálóról. Jó hír továbbá, hogy a hagyományos kiadású program Macintoshra is elkészült.
Rendkívül népszerű az azonnali üzenetváltó, az ICQ, amelynek egyébként nemrégiben magyar kiadása is megjelent. Eddig azonban bizonyos felhasználóknak problémát jelentett, hogy a Windowstól különböző platformokon csak kisebb nehézségek árán tudták futtatni a programot. Ennek most vége az ICQ Lite megjelenésével.

Ezentúl bármelyik - netet elérni tudó géprõl - igénybe vehetjük a szolgáltatást anélkül, hogy külön föltelepítenénk bármilyen programot is (hisz a webböngésző a legtöbb esetben elérhető).

Ettől függetlenül, ha már föltelepítettük a "normál" ICQ-programot a gépünkre, várhatóan törölni még nem fogjuk, mivel a webes verzió még nem minden funkcióját nyújtja hagyományos társának. Azok kedvelőinek viszont jó hír, hogy immáron Macintoshra is megjelent a szoftver. (Linuxon már hosszabb ideje léteznek ICQ-programok, pl. licq, micq, kicq, zicq, gnomeicu). Ezenkívül Java alapú ICQ is letölhető a netről, tehát minden Javát futtatni képes rendszeren is használható az ICQ.

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció