Recognita OmniPage: szerkeszthető dokumentummá alakítható PDF fájlok

A ScanSoft Inc. megkezdte a Recognita OmniPage Pro 11 program értékesítését, amely az optikai karakterfelismerő (OCR) technológia új generációját képezi. A Recognita OmniPage Pro 11 a Recognita Plus 5.0 változat továbbfejlesztett utódterméke. A szoftverrel a legkülönbözőbb papíralapú nyomtatott dokumentumok átalakíthatók a felhasználó által leginkább használt alkalmazások formátumaiba, így a digitális információ a dokumentum újragépelése nélkül egyszerű módon szerkeszthetővé, tárolhatóvá és mások számára is hozzáférhetővé válik.
A Recognita OmniPage Pro 11 az első olyan OCR-termék, amely a Caere cég ScanSoft általi, 2000 márciusában történt megvásárlását követően, a ScanSoft, a Caere és a Recognita vállalatok képalkotó technológiájának és szakértői tudásának egyesítéséből jött létre.

A Recognita OmniPage Pro 11 legnagyobb újdonsága, hogy képes a szöveget, táblázatot, képeket tartalmazó PDF fájlokat az eredetivel megegyező oldalszerkezetű, szerkeszthető dokumentumokká alakítani.

A Recognita OmniPage Pro 11 tulajdonságai és előnyei

A PDF fájlokat szerkeszthető dokumentumokká alakítja - A Recognita OmniPage Pro 11 a felhasználók számára lehetővé teszi, hogy a PDF fájlt az általuk kiválasztott program fájlformátumába mentsék el, mint például MS Word, MS Excel, HTML és Adobe Acrobat PDF. A Recognita OmniPage Pro 11 képes a PDF dokumentum eredeti kinézetének megőrzésére, akkor is, ha az vegyesen tartalmaz grafikát és szöveghasábokat is.

Intelligens szövegellenőrzés – Az új IntelliTrain eljárás lehetővé teszi a felismert szöveg automatikus javítását. A program megjegyzi a szövegellenőrzés során végzett javításokat, és automatikusan kijavítja az ugyanolyan probléma miatt jelentkező hibákat. Ezzel csökken a szövegellenőrzésre fordított idő.

A lapszerkezet pontos megőrzése - A felhasználók szerint az OCR program akkor jó, ha minél kevesebbet kell dolgozni az aktuális dokumentumon. Most már a többhasábos szövegek, margók, főcímek, képaláírások, bekezdések, körbefuttatott szövegek és a képek is pontosan úgy fognak megjelenni, ahogy kell – a megfelelő színben és a megfelelő színű háttérrel.

Maximális zónázási szabadság - A hatékony zónaszerkesztő eszközökkel a felhasználó pontosan meghatározhatja a dokumentumok azon részeit, amelyet felismertetni kíván. A bonyolult szövegalakzatok pontos felismerése érdekében szabálytalan alakú zónák is rajzolhatók, a már meglévő zónák újabb részekkel egészíthetők ki, de lehetőség van a zónarészek törlésére is.

Weblap létrehozása – A Recognita OmniPage Pro 11 programban a ScanSoft továbbfejlesztette a HTML-kimenetet is. A papíron lévővel azonos kinézetű HTML formátumú anyagok hozhatók létre, amely az interneten is tükrözni fogja az eredeti dokumentum szerkezetét.

Modernizált felhasználói felület – Az OmniPage Pro korábbi verzióinak továbbfejlesztett kezelői felületén könnyű eligazodni és a parancsgombokat használni. A korábbi Recognita Plus verziók felhasználói számára is egyszerűbbé és gyorsabbá válik a feladatok végrehajtása. Így például az AutoOCR gomb megnyomása esetén a program automatikusan elvégzi a felismertetési és szövegmentési folyamatot.

OCR Varázsló – A programmal ismerkedők munkáját az OCR Varázsló segíti, amely az adott feldolgozási feladattal kapcsolatosan kérdéseket tesz fel és a válaszok alapján hajtja végre a szövegfelismerési lépéseket.

Ütemezett OCR – A Recognita OmniPage Pro 11 akár felügyelet nélkül is elvégzi a szkenneléstől kezdve a teljes feladatsort. A felhasználó által megadott időpontban a program automatikus elindul és a megadottak szerint végrehajtja a feldolgozási folyamatot, ezzel időt és energiát takarítva meg a felhasználó számára.

Párhuzamos feldolgozás – A Recognita OmniPage Pro képes arra, hogy egyszerre szkenneljen, felismerjen vagy akár a szerkesztést is lehetővé tegye egy többlapos anyag esetében.

Windows XP kompatibilitás és együttműködés Office XP-vel – A program a Microsoft tesztlaboratóriumai által végzett vizsgálat eredményeképpen az elsők között kapta meg a Windows XP kompatibilitást igazoló dokumentumokat. A Recognita OmniPage Pro 11 együttműködik az Office XP programcsomag alkalmazásaival oly módon, hogy a feldolgozás elindítható a MS Word, MS Excel programokból.

A termék 2001. decemberétől kerül kereskedelmi forgalomba. Az ajánlott végfelhasználói ár minden szkennertulajdonos számára 34 900 Ft+áfa. Az oktatási intézmények további kedvezményeket vehetnek igénybe, valamint többfelhasználós engedélyek is vásárolhatók.

  • A ScanSoft Inc., melynek leányvállalata a ScanSoft Magyarország Rt. (korábban Recognita Rt.), 2001. november 28-án bejelentette, hogy a Lernout & Hauspie Speech Products N. V. és az L&H Holdings USA Inc. csődaukcióján megállapodásra jutott a beszéd- és nyelvi technológiák megvételéről. A megállapodáshoz szükség van azonban az amerikai csődbíróság jóváhagyására is, mely döntés nyilvánosságra hozatala még december első felében várható.

A ScanSoft által átvenni kívánt technológiák és termékek között vannak a következők:

ReakSpeak Text-to-Speech – A RealSpeak elismerten a világ vezető text-to-speach technológiája. Képes arra, hogy kiváló minőségű emberi hangot állítson elő 19 különböző nyelven.

Dragon NaturallySpeaking Product Line – Ez a beszédfelismerő szoftver lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy élőszóban elmondott utasításokkal alakítson, szerkesszen dokumentumokat, vagy dolgozzon gyakorlatilag bármilyen Windows-alapú alkalmazással.

Automatic Speech Recognition Solutions - Az L&H automatikus beszédfelismerő engine-ek képesek diszkrét szavak, illetve természetes beszéddel elmondott szó-stringek felismerésére több nyelven, ideértve a folyamatos diktálást is.

A megállapodás értelmében a ScanSoft 39,5 millió dollárt fizet, amely 10 millió dollár készpénzből, 3,5 millió dollár értékű váltóból és 26 millió dollár értékű ScanSoft-részvényből áll. Ez utóbbi 7,4 millió ScanSoft-részvényt jelent, melyet a november 26-i záróáron 3,52 dollár/részvény árban rögzítettek. A Learnout and Hauspie-től átvett üzlettel olyan vásárló partnereket kap a ScanSoft, mint az Alcatel, AOL, Time Warner, British Telecom, Cisco, Delphi Automative, Deutsche Telecom, Fujitsu stb.

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció