Itt a magyar Windows 2000 SP 2. és egy angol Windows XP javítás!

Aki beállította, hogy a Windows Update jelezze az új frissítéseket, annak az éjjel már szólt a gépe, hogy megjött a Windows 2000 második szervizcsomagjának a magyar nyelvű változata, mellette a CSAK KÜLÖN menetben frissíthető Internet Explorer szervizcsomag az 5.5-öshöz.
Akinek tehát nem érkezett hasonló üzenet, azok szervezzék meg a frissítést, tehát, állítsák le az összes működő alkalmazást, mentsenek el minden fontosat, majd a START-menüben indítsák el a Windows Update varázslót, majd várjanak a csodára, ami időnként, gép és szoftverkonfigurációtól függően, olykor elég hosszadalmas is lehet. Pláne, ha az internetkapcsolat se túl fürge.

Előbb a fontos frissítések végrehajtását kérjük, és külön menetben indítsuk az IE 5.5 SP2-est. Sajnos, ez még csak két újraindítással oldható meg.

Ha már az újraindításokat emlegetjük, a tapasztalat szerint a Windows XP frissítéseknél még a W2K-ban megszokottnál is kevesebb kell. Még elég vad driver-cseréket is megúszott újraindítás nélkül.

Az angol Windows XP-t egyébként, ahogy telepítjük, azonnal érdemes frissíteni, mert a Java Virtual Machine nélkül aligha tudunk navigálni a weben, márpedig az új MS-politika folytán a telepítő lemezen nincs rajta. Most azonban újabb driverek is megjelentek a frissítő menüben, és lehet, hogy gépünk videó- vagy hangkártyájához a Windows Update új meghajtót fog felajánlani. Kezd tehát aktivitásba lendülni a frissítőoldal. Ha az automatikus telepítést választottuk a WXP telepítésekor, akkor esetleg csak egy információs üzenet tájékoztat arról, hogy közben cserélődött valami a rendszerben. Bár ritkán, de ennek újraindítás lehet a következménye, úgyhogy én nem választanám senkinek a helyében a teljesen automatikus frissítést.

Zsadányi Pál, mailto:pzsadanyi@prim.hu

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció