Tetrapol az USA hadsereg körzeti kommunikációs hálózatában

Az Egyesült Államok Hadserege Országos Kiképző Központja a SAIC-t bízta meg körzeti kommunikációs rendszer szállításával. A SAIC - az USA legnagyobb alkalmazotti tulajdonban álló kutató-tervező vállalata - pályázatot hirdetett a kaliforniai Fort Irwinben lévő Országos Kiképző Központban (NTC) létesítendő, mintegy 40 millió dollár értékű új beszéd- és adatkommunikációs rendszer megfelelő technológiájának kiválasztására. A pályázat eredményeként a franciaországi központú EADS Defence and Security Networks (EDSN) által kifejlesztett Tetrapol digitális rádiórendszert fogja felhasználni.
A megbízást 3 fázisban kell teljesíteni, 3 év alatt. Az első 17 millió dollár értékű fázisban az SAIC a kereskedelmi forgalomban is kínált Observer Controller Communications Subsystem („megfigyelő irányító kommunikációs alrendszer – OCCS”) alrendszerét 16 hónapos határidővel helyezi üzembe. A program ezt követő fázisaiban az SAIC szakemberei kiváltják a cellás távközlési rendszeren alapuló körzeti adatmérő alrendszert („RDMS”). Helyére egy új rendszer kerül, amelynek alapjául az OCCS-ben is használt kommunikációs modulok szolgálnak. Így első ízben valósul meg az NTC-nél közös rendszeren elhelyezett, valamennyi körzeti távolsági igényt kiszolgáló, teljes körű beszéd- és adathálózat.

Az SAIC 3000 beszédcélú rádiós végberendezést szállít az NTC megfigyelő/irányító egységei, karbantartó személyzete, valamint készenléti szolgálatai használatára. A felhasználóknak adóvevőikkel lehetősége lesz digitális üzenetek küldésére és fogadására, hordozható számítógépek, vagy egyéb adatberendezések használata esetén.

A szerződés megvalósított második és harmadik fázisa akár 2500 hadgyakorlaton részt vevő személynek biztosít majd digitális kommunikációs kapcsolatot, továbbá GPS helyzetmeghatározást; így például a gyalogságnak, harckocsizóknak, harcászati járműveknek, valamint helikoptereknek is.

Az EADS Defence & Security Networks (EDSN) a biztonsági-védelmi piacokra szánt, polgári technológiákon alapuló, távközlési hálózati megoldások globális szállítója. Ezen a területen az EDSN két jelentős anyavállalata kompetenciaközpontjaként működik világszinten: az EADS European Aeronautic Defence and Space Company Európa legnagyobb, a világ második számú űrkutatási vállalata, a Nortel Networks pedig világelső a nagy teljesítményű Internet hálózatok terén.

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció