Budapest XIV.: rendőrségi adatátvitel Tetrapollal

Április 11-én a budapesti XIV. kerületi rendőrkapitányságnál megkezdődött a Belügyminisztérium védnöksége alatt folyó digitális, trönkölt készenléti rádiórendszer Tetrapol alapú pilot hálózatának adatkommunikációs alkalmazása.
A szintén április 11-én az EDSN, a Siemens Rt. és a rendőrség közös Tetrapol sajtótájékoztatóján Böjtös Zoltán, a XIV. kerületi rendőrkapitányság járőr alosztályának vezetője bejelentette és bemutatta, a rendszert hordozható számítógépen keresztül adatlekérésre használják, mégpedig a BM Adatfeldolgozási Központ adatbázisából gépjárműadatokat kérnek le a járőrözés során. A mikrobuszba szerelt rendszer biztonságát, védettségét és a hibátlan lekérdezések tényét közölte a rendőrség illetékese a megjelentekkel. A tájékoztatón előadást tartott Gerard Marque Pucheu, az EDSN műszaki igazgatóhelyettese, aki az adatátvitel logikai megoldását mutatta be. Goszták Árpád (Siemens Rt.) többek között arról szólt, hogy a Tetrapol eszközeit a Siemens gyáraiban is előállítják.

Az élő bemutatóval zárult sajtótájékoztató rövid egymásutánban már a negyedik Tetrapollal kapcsolatos hasonló esemény volt.

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció