A Samsung Art Store kínálata különleges műalkotásokkal bővül

A Samsung Art Store a New York-i Modern Művészeti Múzeum gyűjteményének 27 közismert műalkotásával bővül, köztük Frida Kahlo, Henri Matisse és Georgia O’ Keefe munkáival. A digitális galéria emellett a több mint kétszáz éves, kulcsfontosságú európai művészeti intézmény, a Prágai Nemzeti Galéria 16 kiemelkedő festményével is kiegészül. A válogatás Vincent Van Gogh, Gustav Klimt, valamint a cseh kubizmus és tájképek legizgalmasabb műveit foglalja magába. 

 

A Modern Művészeti Múzeumot (MoMA) 1929-ben három, a korát megelőző nő alapította, akik a modern és kortárs művészet hívei voltak. Céljuk egy olyan múzeum létrehozása volt, amely kísérletezésre, tanulásra és kreativitásra ösztönöz. A Samsung Art Store és a Modern Művészeti Múzeum együttműködése nyomán a digitális galéria az intézmény gyűjteményének kiemelkedő darabjaival bővül, amelyeket Daria Greene, a Samsung Art Store nemzetközi kurátora válogatott ki az múzeum története és víziója előtt tisztelegve. A válogatásban helyet kapott Frida Kahlo Fulang Chang és én (Fulang Chang and I, 1937) című alkotása is, amely a festőművész első olyan munkája, amely a felületen elérhetővé válik.

A New York-i múzeum mellett a Prágai Nemzeti Galéria (National Gallery Prague) is csatlakozik a Samsung Art Store-hoz, így a felhasználók – az együttműködésnek köszönhetően – mostantól 16 műalkotást fedezhetnek fel a galéria három különböző gyűjteményéből, amelyek nemzetközi és cseh képzőművészek alkotásait tartalmazzák.

 

 

Még több klasszikus műalkotás innovatív formában

A Modern Művészeti Múzeum 27 műalkotását felvonultató válogatásban olyan remekművek kaptak helyet, mint Vincent Van Gogh Csillagos éj (The Starry Night, 1889), Henri Rousseau Az álom (The Dream, 1910), valamint Georgia O’ Keeffe Esthajnalcsillag III (Evening Star III, 1917) című képe. Ez a válogatás különböző stílusok és korszakok munkáit emeli ki, így minden művészetkedvelő, Samsung Art Store előfizető tetszését elnyerheti.

„A Samsungnál arra törekszünk, hogy újításainkkal újraírjuk az otthoni szórakoztatás fogalmát. A múzeummal való együttműködésünk révén otthonok millióiba juttathatunk el kulturálisan jelentős műveket, így a felhasználók rendhagyó módon ismerkedhetnek meg a leghíresebb alkotásokkal – mondta Sang Kim, a Samsung észak-amerikai szolgáltatásokért felelős üzletágának alelnöke és vezérigazgatója. – Ez a kezdeményezés jól szemlélteti a Samsung azon törekvését, hogy a technológia kihasználásával kivételes élményeket kínáljon a felhasználók mindennapjaiban.”

„A Modern Művészeti Múzeum közel 100 éve jelentős szerepet játszik a modern és kortárs művészet terjesztésében, a világ egyik legdinamikusabban változó és legsokoldalúbb intézményeként megerősítve jelentőségét. Az együttműködéssel csodálatos művészek, köztük számos 20. századi úttörő női művész alkotását oszthatjuk meg a Samsung Art Store galériában.” – mondta Daria Greene, a Samsung Art Store nemzetközi kurátora.

 

 

A Samsung a Prágai Nemzeti Galériával együttműködve otthonok millióiba juttatja el nemzetközi és cseh képzőművészek műalkotásait 

A Prágai Nemzeti Galéria gyűjteményéből – többek között – olyan remekművek kaptak helyet a válogatásban, mint Gustav Klimt A szűz (The Virgin), Vincent Van Gogh Zöld búzamező ciprussal (Green Wheat Field with Cypress), vagy Claude Monet Két nő a virágok között (Two Women among the Flowers) című festménye. A kollekcióban szerepel Edvard Munch norvég festő két műve is, amelyből az egyik a Tánc a parton (Dance on the Shore, 1900). Emellett pedig cseh kubista művészek munkái láthatóak a felületen, többek között Emil Filla Csendélet tekercsekkel (Still Life with Rolls, 1926), Josef Čapek Afrikai király (African King, 1920), valamint Antonín Chitussi tájképfestő Az orleansi vasútvonal mellett (By the Orleans Railway Line, 1885) című alkotása.

A The Frame tévékre érkező kollekció tizenkét vízszintes és négy függőleges elrendezésű műalkotást foglal magába, amelyek mindegyike nagy felbontásban érhető el. A The Frame TV matt kijelzője és technológiája megeleveníti az eredeti műalkotások gazdag textúráját és élénk színeit a képernyőn.

A Prágai Nemzeti Galéria műveit is tartalmazó Samsung Art Store kizárólag a The Frame felhasználóinak érhető el. Ezeket a televíziókat művészeti alkotások megjelenítésére tervezték és kikapcsolt állapotban digitális festményeket mutathatnak. A galériából származó műalkotások –, köztük van Gogh Zöld búzamező ciprussal és Klimt A szűz című festménye – lenyűgöző minőségben, minden apró részletet megelevenítve jelennek meg a képernyőn.

 

 

Valósághű képek egy olyan készüléken, amely bármely otthonba illeszkedhet

A Samsung legkelendőbb Lifestyle tévéje, a The Frame 2024-ben megújult, hogy teljesebb művészeti és esztétikai élményt kínálhasson. A felhasználók a bekapcsolt The Frame tévén kedvenc filmjeiket és műsoraikat tekinthetik meg ragyogó, 4K felbontásban, kikapcsolva pedig felfedezhetik a Samsung Art Store-ban elérhető gyűjteményeket. A kollekció a világ többszáz intézményétől, művészétől, valamint műgyűjtőjétől származik, és egyedileg válogatott műalkotások széles választékát kínálja, amellyel az otthon bármely helyisége testre szabható. 

A készülék az iparág élvonalbeli színszakértőitől, a Pantone-tól kapott ArtfulColor tanúsítványt. A The Frame az első olyan és egyetlen televízió a vállalat történetében, amely természetes és valósághű képi megjelenítéséért részesült az elismerésben. A készülék 32 és 85 col közötti méretekben érhető el, és egy festmény képkeretéhez hasonlóan fekszik fel a falfelületre. A keretek cserélhetőek, különböző színváltozatokban és mintázatokban kaphatóak, így a felhasználók többféleképpen szabhatják testre a készüléket egyedi stílusigényeikhez és otthonuk berendezéséhez igazodva.

A 18 éve tévémárkaként élvonalban járó Samsung kínálatában elérhető The Frame a felhasználóknak egyedi funkciókat nyújthat. A Samsung AI technológiájának köszönhetően a képi tartalmak tisztábbá és élésebbé válhatnak. A tévé az okosotthon irányítóközpontjaként is funkcionálhat, a személyes adatok védelméről pedig a Samsung Knox biztonsági rendszer gondoskodik.

 

 

A Modern Művészeti Múzeum és a Prágai Nemzeti Galéria gyöngyszemeinek bemutatásával tovább gyarapodik a Samsung Art Store és a világszinten jegyzett múzeumok – köztük a Metropolitan Művészeti Múzeum, valamint a Musée d’Orsay – közötti együttműködések sora, amelynek köszönhetően idén a René Magritte, valamint Jean-Michel Basquiat alkotásait és a több mint 40 Marimekko műtárgyat felvonultató gyűjtemények is elérhetővé váltak. A Samsung továbbra is elkötelezett amellett, hogy elsőszámú, kiváló minőségű, digitális felületet biztosítson – a tágabb értelemben vett – művészet bemutatására.

 

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció