Pedagógusok figyelem! Novemberig érhető el a Vodafone Alapítvány ingyenes, akkreditált digitális képzése

A magyar pedagógusoknak november 15-ig van lehetőségük részt venni az államilag akkreditált „E-skola – IKT eszközök a tanórán” elnevezésű e-learning képzésen, melynek akkreditációja 5 év után lezárul. A Vodafone Magyarország Alapítvány 2020-ban indította el az E-skola platformját, amely a digitális oktatás támogatására jött létre. Az ingyenesen elérhető 30 órás tananyag célja, hogy a pedagógusok elsajátítsák a digitális eszközök és módszerek hatékony használatát a tanórákon. A kurzus sikeres teljesítése esetén a tanárok tanúsítványt és 30 kreditpontot szerezhetnek.

Az elmúlt években a digitális oktatás felértékelődött, a pandémia alatt és után megnőtt az igény a digitális kompetenciák fejlesztésére. A „E-skola - IKT eszközök a tanórán” képzés a pedagógusokat abban segíti, hogy az online és digitális tanulás módszertanait alkalmazzák mind a tantermi, mind a távoktatás során. A kurzus könnyen követhető és rugalmasan elvégezhető, saját tempóban, otthonról.

 

„Az elmúlt évek tapasztalatai alapján látjuk, hogy a pedagógusok számára kulcsfontosságú a digitális oktatás támogatása, és büszkék vagyunk arra, hogy az E-skola révén már közel 7000 tanár fejlesztette kompetenciáit” – mondta el Flakstad Emőke, a Vodafone Magyarország Alapítvány ügyvezetője. „A képzés eddig is nagy sikerrel működött, és szeretnénk, ha a lehető legtöbb pedagógusnak sikerülne még idén teljesítenie.” – tette hozzá.

 

A tanárok számára létrehozott ingyenes kurzus három fő modulból áll, amelyek az alapoktól indulva vezetik be a résztvevőket a digitális pedagógia világába, bemutatva számos eszközt és módszert, amelyeket azonnal beépíthetnek mindennapi oktatói munkájukba. Nem csupán technikai ismereteket nyújt, hanem a pedagógiai szemléletváltást is támogatja. A képzés 2. egysége során a résztvevő választhat, hogy alsó tagozaton hasznos gyakorlati tudástartalmakkal ismerkedne, vagy a felsősök, középiskolások körében alkalmazható felületeket és módszereket tanulmányozná mélyrehatóbban, így az anyagot 1-12. osztályig tanító bármely pedagógusnak ajánlják.

 

 

A tanúsítványt megszerzők körében végzett felmérés alapján a pedagógusok túlnyomó többsége kiemelte, hogy a képzés felhasználóbarát és azonnal alkalmazható, gyakorlatorientált tudást biztosít a mindennapi tanári gyakorlatban.

 

Az érdeklődők az E-skola weboldalon térítésmentesen regisztrálhatnak a kurzusra november 15-ig.

 

A Vodafone Alapítvány elkötelezett a digitális oktatás fejlesztése mellett, célja, hogy a magyar pedagógusok számára olyan gyakorlati tudást nyújtson, amely segít a 21. századi kihívások kezelésében. A platform nem csak a tanároknak kínál lehetőséget a fejlődésre: a NetTippek szülőknek program a szülőknek, míg a Guru-család: a NetGuru, MédiaGuru és ZöldGuru kurzusok a diákoknak nyújt segítséget a digitális világban való eligazodáshoz és a fenntartható élet tervezéséhez. Ezek a tudásanyagok a jövőben is ingyenesen elérhetőek maradnak az érdeklődők számára.

 

További információ: e-skola.vodafone.hu

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció