Az energiaátállás felgyorsításáért áll ki a New York-i klímahéten is a Schneider Electric

Aktív szerepet vállal a Schneider Electric a héten zajló New York-i Klímahéten, az „It’s Time”, vagyis „Itt az Idő” mottó jegyében megrendezett eseményen jelentős dekarbonizációs kezdeményezéseket mutat be a vállalat. A cég kiáll a klímavédelmi lépések felgyorsítása mellett, hogy az igazságos energiaátmenetet szem előtt tartva teljesíteni lehessen a megújuló kapacitások megháromszorozására és az energiahatékonyság megduplázására vonatkozó globális célkitűzéseket.

„Az elektrifikáció és a digitalizáció áll a dekarbonizáció felgyorsítására irányuló stratégiánk – amit mi Energia 4.0-nak nevezünk – középpontjában. Az energetika világa gyorsan fejlődik, és példátlan lehetőségeket kínál a vállalkozásoknak az üzleti modellek átalakítására, a hatékonyság javítására és a rugalmasság növelésére. A Klímahéten szeretnénk bemutatni, hogy az innovatív technológiák – például a mesterséges intelligencia – felkarolása hogyan képes a fenntarthatóságot előmozdítani anélkül, hogy az üzleti célokat veszélyeztetné” – mondta el Jean-Pascal Tricoire, a Schneider Electric elnöke. 

 

Jövőformáló hatást elérni még gyorsabban az Új Energia Korszakában

 

A New York-i Klímahét során a Schneider Electric bemutatja a vállalkozások szén-dioxid-mentesítésének felgyorsítására irányuló kezdeményezéseit. A vállalat a fenntarthatóság holisztikus megközelítése mellett száll síkra, amely az üzleti értéket helyezi előtérbe, és a technológia, valamint az iparágakon – az adatközpontoktól és a közlekedéstől kezdve a villamos hálózatokon át az ellátási láncokig – átívelő együttműködés erejére támaszkodik. A Schneider Electric új kiadványa, az „Artificial Intelligence for Energy Transition” (Mesterséges intelligencia az energetikai átálláshoz), amelyet a rendezvényen adtak ki, bemutatja a technológia hatékonyság és fenntarthatóság előmozdításában betöltött kulcsfontosságú szerepét.

 

 

Az eseményen a vállalat hangsúlyozza továbbá az inflációcsökkentési törvény (Inflation Reduction Act) által lehetővé tett adójóváírási megállapodások fontosságát, amelyek stratégiai jelentőségű és hatékony eszközként szolgálnak a tiszta energiát hasznosító technológiákba történő vállalati beruházások felgyorsítására. Az adójóváírások átruházása és cseréje világszerte segíti a vállalatokat fenntarthatósági céljaik elérésében, miközben jelentős adómegtakarítást érnek el. A Schneider Electric a hét folyamán a közlekedési infrastruktúra villamosításával és az ellátási láncok dekarbonizálásával, valamint az adójóváírás-átruházási megállapodásokkal kapcsolatos újdonságokat tesz közzé.

 

Dekarbonizáció, és ami azon túl van: új kutatások a fenntartható épülettervezésről

 

A közelmúltban a világ legfenntarthatóbb vállalatának választott Schneider Electric, az épületek dekarbonizációjában rejlő lehetőségekkel is foglalkozik majd a New York-i Klímahéten. A társaság Fenntarthatósági Kutatóintézete új tanulmányt mutat be az épülettervezés és anyagválasztás fenntartható gyakorlatáról. A kutatás több mint 550 épületet elemezve kimutatta, hogy a stratégiai tervezési döntésekkel jelentős csökkentés érhető el a teljes szén-dioxid-kibocsátás, a vízfelhasználás, az energiafogyasztás és az ökotoxicitás területén. 

 

A tanulmány kiemeli, hogy a digitális technológiák kulcsfontosságúak az építőipar számára a környezeti hatások csökkentésének megvalósításához.

 

A Schneider Electric vezetői a Klímahét során számos eseményen vesznek részt, a vállalat elnöke, Jean-Pascal Tricoire mellett többek között az AVEVA vezérigazgatója, Caspar Herzberg, a társaság marketing igazgatója, Chris Leong, valamint a Fenntarthatósági Kutatóintézetért felelős alelnök, Thomas Kwan is. 

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció