A Xiaomi bemutatta a Xiaomi 14T sorozatot

A Xiaomi büszkén mutatja be legújabb zászlóshajó okostelefon-sorozatát, a Xiaomi 14T sorozatot, amelyet a csúcskategóriás képalkotási képességeket kereső fotózás-rajongóknak terveztek. Az okostelefon-fotózás újragondolásával, különös hangsúlyt fektetve a kivételes éjszakai fotózásra, a Xiaomi 14T sorozatot erőteljes mesterséges intelligencia-funkciók egészítik ki. 

A fejlett mesterséges intelligenciával támogatott képalkotási technológiának köszönhetően a felhasználók éles, élénk képeket készíthetnek éjjel és nappal egyaránt. A karcsú kialakítás, az erőteljes MediaTek processzorok és a lenyűgöző AMOLED kijelzők kombinációja révén a Xiaomi 14T sorozat zökkenőmentesen integrálja az AI funkciókat többféle felhasználási területre, páratlan élményt nyújtva azoknak, akik a legjobbat keresik eszközeikben.

 

 

A legújabb okostelefon-sorozat bevezetésével egyidejűleg a Xiaomi bemutatja a globális piacra szánt, rendkívül stílusos és strapabíró Xiaomi MIX Flipet. A legújabb Xiaomi HyperOS rendszerrel ellátva akadozásmentes felhasználói élményt nyújt mind a belső, mind a külső kijelzőjén. A professzionális szintű Leica képalkotással és zászlóshajó szintű teljesítménnyel a Xiaomi MIX Flip felveszi a versenyt a nem hajlítható telefonokkal, kivételes funkcionalitást kínálva kompakt formában. A készülék Európába is érkezik, viszont Magyarországon egyelőre nem lesz elérhető.

 

Az éjszakai fotózás újradefiniálása a következő generációs Leica optikával

A Xiaomi 14T sorozat kivételes fotózási élményt nyújt minden felhasználónak. Kiemelkedő gyenge fényviszonyok melletti képességeivel a Xiaomi 14T és a Xiaomi 14T Pro lenyűgöző tisztasággal rögzít lélegzetelállító éjszakai jeleneteket, vagy élénk városképeket.

A Xiaomi AISP által támogatott, FusionLM alapú AI LM számítási és fotózási platform révén a Xiaomi 14T sorozat javítja a dinamikatartományt és csökkenti a zajt, hogy kivételes részletességet és élénk színeket biztosítson még nehéz fényviszonyok között is. A FusionLM által feldolgozott hatalmas nyers adatállomány felhasználásával a Xiaomi 14T sorozat támogatja az UltraHDR formátumot, amely tovább javítja a HDR élményt. Ezen felül az AISP platformon belül a PortraitLM továbbfejleszti a Master Portrait módot, amely 23 mm-től 75 mm-ig terjedő fókusztávolságot fed le, rétegzett, részletgazdag portréfotókat biztosítva nagyobb mélységgel, tisztasággal és természetes bokeh-hatással.

A Xiaomi 14T Pro sokoldalú tripla kamerás rendszere öt fókusztávolságot kínál – 15 mm-től 120 mm-ig. Ez még nagyobb rugalmasságot jelent a különböző fotózási körülményekhez való alkalmazkodásban. Az 50 MP-es főkamerája nagy, ƒ/1,6 rekesznyílással és a legújabb Leica Summilux optikai lencsével rendelkezik, amelyet a Light Fusion 900 képérzékelő támogat. Az 1/1,31 hüvelykes érzékelő méretével, a Dual Native ISO Fusion Max technológiával és a 13,57 EV dinamikatartománnyal ez a fejlett rendszer akár 32%-kal több fényt képes befogni, mint elődje, biztosítva az élénk és részletgazdag képeket. A kamera emellett tartalmaz egy 7P aszférikus, magas fényáteresztésű lencsét is, amely több fényt enged be, és támogatja a nagy dinamikatartományú fotózást.

A Xiaomi 14T a fejlett Sony IMX906 képérzékelővel és sokoldalú tripla kamerás rendszerrel rendelkezik, amely három lencsével négy különböző fókusztávolságot kínál, 15 mm-től 100 mm-ig. Az 50 MP-es főkamerája nagy, ƒ/1,7 rekesznyílással és a legújabb Leica Summilux optikai lencsével élénk színeket és kivételes részletességet garantál még gyenge fényviszonyok mellett is. A 12 MP-es ultraszéles látószögű kamerával, 15 mm-es egyenértékű fókusztávolsággal, szintén éles és részletgazdag tájképeket készíthetünk.

A lenyűgöző fotós képességeken túl a Xiaomi 14T sorozat videózásban is kiemelkedik, megkönnyítve a filmes tartalmak készítését. A Film mód alapértelmezés szerint 2,39:1-es képarányt használ, támogatja a Cinematic Blur és a Rack Focus váltást a moziszerű hatás érdekében, míg a Rendező mód egy professzionális filmes felületet kínál, fejlett paramétervezérlőkkel. A MasterCinema HDR videókat rögzít 10 bites Rec. 2020 formátumban, és akár 4K felbontásban, 30 képkocka/másodperc sebességgel készít felvételeket, több részletet megörökítve a fényben és árnyékban, olyan dinamikus tartományt nyújtjva, amely közelebb áll az emberi látáshoz.

 

 

Az élvonalbeli mesterséges intelligencia kihasználása a mindennapi kényelem érdekében

A Xiaomi 14T sorozat új szintre emeli a produktivitást és kreativitást a keresés, hang, szöveg, kép és videó terén alkalmazott fejlett mesterséges intelligencia képességeivel, amelyek megkönnyítik a mindennapi feladatokat és növelik a kényelmet. A készüléken futó és a felhőalapú számítástechnika erejét kihasználva a Xiaomi 14T sorozat AI-képességei lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy növeljék hatékonyságukat, okosabban utazzanak és könnyedén hozzanak létre tartalmakat.

A Google-lel való együttműködés új szintre emelésével a Xiaomi 14T sorozat bemutatja a Circle to Search funkciót.  Ezzel a Xiaomi 14T Pro az első Xiaomi készülékek egyike, amely ezt az innovatív funkciót kínálja. A felhasználók azonnal rákereshetnek bármire, amit a telefonjukon látnak, anélkül, hogy alkalmazást kellene váltaniuk. Ezenkívül a Xiaomi 14T sorozat a Google Gemini alkalmazással is rendelkezik. A Geminivel való csevegés segít az írásban, tanulásban, tervezésben és egyéb feladatokban.

A hatékonyság fokozása érdekében az AI Tolmács leküzdi a nyelvi akadályokat, javítva a kommunikációt a megbeszélések és hívások során. Az AI Jegyzetek és az AI Hangrögzítő növelik a hatékonyságot beszédfelismeréssel, pontos beszélőazonosítással és gyors összefoglalókkal, míg a valós idejű fordítások zökkenőmentessé teszik a  többnyelvű interakciókat.

A kreativitás terén az AI Képszerkesztés intelligensen kibővíti a képeket, így emelve a vizuális történetmesélés szintjét, míg az AI Eraser Pro eltávolítja a nem kívánt elemeket a hibátlan fotók érdekében. Az AI Film megkönnyíti a rövid videók készítését, az AI Portrait pedig személyre szabott avatárokat hoz létre, lehetővé téve a felhasználók számára, hogy könnyedén bemutassák egyedi stílusukat.

A Xiaomi 14T sorozat elkötelezett a szoftverélmény folyamatos fejlesztése mellett: 2024 januárja óta több mint 600 szoftverfejlesztés történt, ami 9,8%-os rendszersebesség-növekedést eredményezett. A fejlesztések közé tartozik a többnyelvű optimalizálás javítása, a funkciók szinkronizálása az Androiddal, valamint a belépési pontok és alkalmazásfelesleg csökkentése, ami tisztább, zökkenőmentesebb, érzékenyebb felhasználói élményt eredményez. A Xiaomi 14T sorozat három innovatív funkciót, a hívásszinkronizálást, alkalmazás-átadást és  lejátszás-átvitelt is beveti, amelyek biztosítják az akadozásmentes kapcsolódást és az eszközök közötti könnyed váltást, jelentősen növelve a hatékonyságot és a kényelmet. Ezenkívül a Link to Windows funkció integrált PC-s számítástechnikai környezetet kínál a felhasználóknak, áthidalva a mobil és az asztali élmény közötti különbséget.

A Xiaomi 14T sorozat felhasználói 6 hónapig élvezhetik a 100 GB-os Google One felhőtárhelyet, valamint 3 hónapig a YouTube Premium szolgáltatást, amely reklámmentes hozzáférést biztosít a YouTube-hoz és a YouTube Music-hoz. 

 

 

Magávalragadó vizuális élmény és zökkenőmentes interakciók

A Xiaomi 14T sorozat egy lenyűgöző, 6,67 hüvelykes AMOLED CrystalRes kijelzőt kínál, amely 1,5K felbontást (2712 x 1220) és 446 ppi pixelsűrűséget biztosít. Ez a fejlett kijelző élénk vizuális élményt és zökkenőmentes interakciókat nyújt, köszönhetően a lenyűgöző 12-bites színmélységnek. A legfeljebb 144 Hz-es frissítési rátával a felhasználók a kiváló finomgörgetés és reszponzív érintőképernyő kényelmét élvezhetik, amelyek zökkenőmentes animációkat és átmeneteket biztosítanak a kiváló felhasználói élmény érdekében. A DCI-P3 színtér-lefedettséggel és akár 4000 nit csúcsfényerővel rendelkező kijelző beltéren és kültéren egyaránt magával ragadó vizuális élményt nyújt, minden interakciót élvezetesebbé téve. A következő generációs AI kijelző intelligensen állítja be a színhőmérsékletet és a fényerőt a használati körülmények és a napszak alapján, így biztosítva az optimális szemkényelmet.

A Xiaomi 14T sorozat kiváló hangminőségét a Hi-Res Audio Wireless tanúsítvány és sztereó hangszórók garantálják. A Dolby Atmos technológia segítségével a felhasználók gazdag, háromdimenziós hangzást élvezhetnek, fokozva a filmek, zene és játékok élvezetét.

Újragondolt teljesítmény zökkenőmentes sebességgel és hatékonysággal

A Xiaomi 14T sorozat kivételes teljesítményt nyújt a legmodernebb processzorokkal és fejlett hűtőrendszerekkel, amelyek páratlan sebességgel és hatékonysággal könnyítik meg a mindennapi feladatokat.

A Xiaomi 14T Pro újradefiniálja a teljesítményt a zászlóshajó szintű MediaTek Dimensity 9300+ processzorral, amely figyelemre méltó 37%-os növekedést biztosít a többmagos CPU teljesítményében. Az Immortalis-G720 GPU-val párosítva, amely 44%-os javulást nyújt a grafikai teljesítményben, ez az erőteljes kombináció kiváló AI-alkalmazásokban és játékokban, akadozásmentes, kiemelkedő élményt biztosítva. A Xiaomi Surge T1 Tuner segítségével stabil kapcsolatot és jobb mobilhálózati teljesítményt nyújt, míg a Xiaomi 3D IceLoop rendszer hatékony hőkezelést biztosít, így a Xiaomi 14T Pro csúcsteljesítményt garantál túlmelegedés nélkül, ideális választás mobil játékosok és nagy teljesítményigényű felhasználók számára.

A Xiaomi 14T, amelyet az új AI processzor, a MediaTek Dimensity 8300-Ultra hajt, 20%-os növekedést kínál a CPU teljesítményében és 60%-os javulást a GPU teljesítményében, ezáltal simább multitaskingot és hatékonyabb energiafelhasználást biztosít, meghosszabbítva az akkumulátor élettartamát.

A Xiaomi 14T sorozat erős akkumulátorokkal és gyors töltési képességekkel rendelkezik, biztosítva a gyorstöltést és a megbízható használatot. A Xiaomi 14T Pro az első a Xiaomi T sorozatban, amely vezeték nélküli töltést kínál, 50 W kapacitással az 5000 mAh-s akkumulátorhoz. Emellett a 120 W HyperCharge mindössze 19 perc alatt teljes töltést biztosít. Eközben a Xiaomi 14T egy robusztus, 5000 mAh-s akkumulátorral és 67 W HyperCharge technológiával rendelkezik a gyors vezetékes töltéshez.

 

 

Erőteljes teljesítmény találkozik a stílusos kifinomultsággal

A Xiaomi 14T sorozat ötvözi a teljesítményt az elegáns dizájnnal: letisztult, fémes díszítőelemei és ultra keskeny, 1,7 mm-es kerete révén tovább fokozza a magával ragadó kijelzőélményt. Mindkét készülék IP68-as minősítéssel rendelkezik, amely garantálja a víz- és porállóságot a tartósság és megbízhatóság érdekében. A Xiaomi 14T Pro finomított fémkerettel rendelkezik, amely kifinomultságot sugároz, és akár 116%-kal nagyobb ellenállást nyújt a hajlítással és sérüléssel szemben az előző generációhoz képest. A 3D ívelt hátlap növeli a kényelmet és a fogást, míg a fémes díszítés egy csipetnyi luxust kölcsönöz. A Xiaomi 14T Pro Titan Gray, Titan Blue és Titan Black színben érhető el, míg a Xiaomi 14T ezek mellett Lemon Green színben is kapható. A Lemon Green változat biológiai alapú PU anyagból készült, négyrétegű szerkezettel, amely 50%-ban bioalapú anyagokat, köztük citromrostot és 100%-ban újrahasznosított PET-et tartalmaz, így környezetbarát választás.

Árak és elérhetőségek

A Xiaomi 14T Pro 12GB+512GB tárhelyváltozatban, 329.990 forintos ajánlott fogyasztói áron lesz megvásárolható szeptember 26-tól a Xiaomi hivatalos értékesítési csatornáin keresztül

A Xiaomi 14T két tárhelyváltozatban – 12GB+256GB és 12GB+512GB – érkezik, és 239.990 forinttól induló ajánlott fogyasztói áron lesz megvásárolható szeptember 26-tól a Xiaomi hivatalos értékesítési csatornáin keresztül.

A Xiaomi 14T Pro három színváltozatban lesz elérhető: Titan Gray, Titan Blue, Titan Black.

A Xiaomi 14T négy színváltozatban lesz elérhető: Titan Gray, Titan Blue, Titan Black, Lemon Green.

 

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció