A ViewSonic a világon elsőként kapta meg az EPEAT Gold tanúsítványt signage kijelzőihez

A ViewSonic Corp., a vizuális és EdTech megoldások globálisan vezető gyártója büszkén jelenti be, hogy a világ első olyan márkája lett, amely Gold minősítést kapott az Electronic Product Environmental Assessment Tooltól (EPEAT), a világ első elektronikai ökotanúsítványát a signage kijelzők kategóriájában. Ez a tanúsítvánnyal rendelkező ViewBoard interaktív kijelző kiemelkedik kategóriájában, amely egyaránt magában foglalja az érintőképes és érintés nélküli kijelzőket, bizonyítva a vállalat elkötelezettségét amellett, hogy olyan termékeket kínáljon, amelyek csökkentik a környezetterhelést a gyártás és használat során, miközben támogatják a fenntartható gazdaságot.

Az EPEAT az elektronikai termékeket környezeti hatásuk alapján értékeli, a Gold minősítés pedig a legmagasabb szintű környezetvédelmi teljesítményt jelenti. A Gold minősítésű termékek megfelelnek a legszigorúbb fenntarthatósági kritériumoknak, beleértve a veszélyes anyagok mennyiségének csökkentését, az energiahatékonyságot és a termék élettartamát.

 

„Globális megoldásszolgáltatóként elkötelezettek vagyunk amellett, hogy termékeink és ellátási láncaink megfeleljenek a legmagasabb környezetbarát szabványoknak, anélkül, hogy az negatív hatással lenne a minőségre” – mondta Bonny Cheng, a ViewSonic operatív igazgatója. „Az első EPEAT Gold tanúsítvány megszerzése a signage kijelző kategóriában a fenntarthatóság iránti rendíthetetlen törekvésünk bizonyítéka. Továbbra is olyan környezetbarát megoldásokat fogunk nyújtani, amelyek megfelelnek a globális szabványoknak és felülmúlják azokat."

 

Új mércét állít a fenntartható interaktív kijelzőknek

 

Az EPEAT Gold tanúsítványú, 65 hüvelykes ViewBoard sorozat több mint 90%-ban fogyasztóktól származó újrahasznosított anyagokból készül, ezzel felülmúlva a piaci standardot. A környezeti felelősségtudat szem előtt tartásával megtervezett ViewBoard sorozat csökkenti a káros vegyszerek használatát, biztosítva a technológiai fejlődést, miközben odafigyel a bolygóra.

 

A Gold minősítés elérésének másik kulcsa a ViewSonic elkötelezettsége a felelős és átlátható ellátási lánc előmozdítása mellett. A vállalat segít beszállítóinak az átfogó környezetirányítási rendszerek létrehozásában és a szigorú kritériumoknak megfelelő anyagjegyzék (FMD) létrehozásában. Ez magában foglalja az anyagokban, komponensekben és alkatrészekben lévő anyagok megismerhetőségét, biztosítva, hogy a termék megfeleljen a legmagasabb környezetvédelmi előírásoknak.

 

 

A fenntarthatóság kiterjesztése a ViewSonic kijelzőkínálatára

 

Az újonnan elért eredményen kívül a ViewSonic számos olyan megoldást kínál, amelyek 2023 óta megfelelnek az EPEAT Gold szabványnak. Ezenfelül a cég szerezte meg a legtöbb EPEAT Silver tanúsítványt is interaktív és kereskedelmi kijelzőire a signage display kategóriában, továbbá WorkPro sorozatú monitorainak 90%-a szintén rendelkezik EPEAT tanúsítvánnyal. 

 

A ViewSonic EPEAT Gold minősítésű termékei közé tartozik a ViewBoard IFP6533 sorozat, számos ergonomikus WorkPro monitor és  a kivételes színteljesítményéről híres ColorPro előkalibrált monitor*. Ezenkívül lézeres- és LED-projektor kínálatában energiatakarékos modellek találhatók, amelyek nagy fényerővel és akár 60 000 órás élettartammal rendelkeznek. Ezek a lámpa nélküli fényforrások környezetbarát alternatívát kínálnak a hagyományos higanylámpás projektorokkal szemben.

 

A ViewSonic elkötelezett a fenntarthatóság mellett, és társadalmi, valamint környezeti értékekre összpontosít. Hogy felülmúlja a környezetvédelmi szabályozási normákat, a vállalat aktívan további intézkedéseket tesz, hogy termékei és tevékenységei biztosan új mércét állítsanak fel a fenntarthatósági szabványok terén. Azzal, hogy elkötelezte magát a karbonsemlegesség elérése mellett 2050-ig – ezt a célt a Science-Based Targets (SBTi) kezdeményezés 2024-ben érvényesítette – a ViewSonic a megújuló energia bevezetésével, az ellátási lánc szén-dioxid-mentesítésével és az alacsony szén-dioxid-kibocsátású termékek fejlesztésével, valamint a termékhatékonyság növelésével demonstrálja fenntarthatóság iránti elkötelezettségét.

 

________________________

*A modellek közé tartozik a VG3456a, VG2456, VG2756-2K, VG2756-4K, VG2448a-2, VG2748a-2, VG2440 és a VP3456.

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció