Magyar cég fejleszti az egyéni haladást támogató oktatási platformot

A Codecool forradalmasítja és hatékonyabbá teszi a digitális oktatást mesterséges intelligencia alapú, új platformjával. Kelet-Közép-Európa egyik meghatározó, digitális készségeket oktató szereplője egy olyan komplex megoldás fejleszt, amely egyszerre ötvözi az AI általános képességeit a személyre szabott oktatással és a nagy létszámú célcsoportok elérésével. 

Az egyéni tanulás és készségfejlesztés hatékony támogatása hagyományosan emberi oktatókon alapul. Ez szűkös és drága erőforrás, különösen a gyorsan változó digitális készségek területén. A Covid idején elterjedt online oktatási platformok már széles körben lehetővé teszik, hogy helytől és időponttól függetlenül is elérhetővé váljanak a korábban kizárólag tantermi oktatás keretei között megvalósult képzések. Ezekben a rendszerekben egy-egy ellenőrző kérdőív, feladatsor kitöltésével lehetett az előrehaladást bizonyítani, a diákok egyedi igényeit azonban nem veszik figyelembe. A Codecool a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal által 411 863 932 Ft-tal támogatott projektje az egyedi igényekre, valamint a színvonalas és naprakész oktatáshoz való egyenlőtlen hozzáférés problémájára kínál megoldást. 

 

A Codecool a SDA-val kötött stratégiai partnerségnek köszönhetően Közép-Kelet-Európa egyik legnagyobb digitális készségeket oktató központja. A cég az informatikai képzések között élen jár a projektalapú munkában, angol nyelvű tananyagait és más oktatást támogató elemeit folyamatosan bővíti és fejleszti. A szakmai ismeretek mellett komoly oktatásmódszertani tapasztalattal rendelkezik nemcsak tantermi, hanem online és hibrid oktatási környezetben is, valamint több mint 450 céggel dolgozik együtt a régióban. Éppen ezért fontos számára, hogy a 17 különböző digitális, magánszemélyeknek és vállalati partnerek szóló képzési programját a legmodernebb technológiákkal támogassa. 

 

codecool.com/hu/kepzesek/szoftvertesztelo-kepzes/

 

A Codecool jelenleg Journey elnevezésű, saját, felhőben elérhető SaaS-platformjára (LMS - Learning Management System) építi oktatási tevékenységét, itt lesz elérhető az AI alapú fejlesztés is. A megvalósítási időszak két éve alatt, azaz 2026-ig a prototípust (TRL 7-es szintet) hozza létre, majd a fenntartási időszak végére ténylegesen hasznosított (TRL 9 szintű) szoftverként lesz a piacon bárki számára elérhető. 

 

A kutatás-fejlesztési projektben a szakértők olyan AI alapú, oktatást támogató szolgáltatást alakítanak ki, amely nemcsak egy általános, az adott területen jártas tanár/oktató/mentor személyt szimulál, hanem hozzáfér a tanulók oktatási történetével, aktuális tudásszintjével kapcsolatos, összetettebb információkhoz is. Az így előálló megoldás képes az emberi mentorok hatékonyságát megközelítően, sőt, bizonyos területeken azt túl is szárnyalva segíteni a tanulókat. A platform adataira építő AI algoritmusok képesek személyre szabott ajánlásokat tenni a tanulás további lépéseire vagy akár teljesen új feladatok összeállítására is. Ezáltal az oktatás frissessége és hatékonysága nő, és lényegesen csökkenthető az emberi erőforrásigény a színvonal magasan tartása mellett.

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció