Az ABB az InnoTrans 2024 kiállításon bemutatja a jövő mobilitását szolgáló innovatív megoldásait

Az ABB a világ vezető közlekedési technológiai szakkiállításán, az InnoTrans 2024-en (Berlin, szeptember 24-27.) mutatja be a vasút számára kifejlesztett innovatív megoldásainak széles skáláját.

 

• Az ABB a fenntartható mobilitást szolgáló, innovatív vasúti megoldások széles skáláját mutatja be az InnoTrans 2024 kiállításon. 

• Az ABB Trakció divíziója piacra dobja a Pro sorozatú (Pro series) vontatási akkumulátorát a hibrid és az elektromos vasúti alkalmazásokhoz. 

• A Pro sorozat tovább bővíti az ABB már most is széleskörű vontatási akkumulátorkínálatát, amelyet világszerte már több mint 1000 járműbe szereltek be. 

 

Az úttörő fejlesztéseiről ismert vállalat több mint egy évszázada technológiai vezető szerepet tölt be a vasúti ágazatban, és innovatív, fenntartható megoldásokkal segíti a vasúti ágazat szén-dioxid-mentesítését. Az ABB a 9-es csarnok 320-as standján mutatja be a vasúti ágazat számára kínált szállítási megoldásai és energiahatékony technológiái széles választékát.

 

 

Az ABB Trakció divíziója bejelenti a Pro sorozatú, kifejezetten az igényes vasúti személy- és áruszállítási alkalmazásokhoz tervezett vontatási akkumulátorok piaci bevezetését. Az innovatív akkumulátorcsomagot, amely az ABB eddig is széleskörű vontatási akkumulátorcsaládjának legújabb tagja, úgy tervezték, hogy kompakt kialakításban kínálja a modularitást és a skálázhatóságot, a kategóriájában legjobb teljesítményt, valamint a magas szintű biztonságot és a kiváló energiasűrűséget.  

 

Az új Traction Battery Pro a több mint 20 000 töltési ciklussal hosszú élettartamot biztosít, olyan gyorstöltési képességgel rendelkezik, amely 10 perc alatt a vontatási akkumulátor 80%-os töltöttségét teszi lehetővé. 

 

ABB Traction Battery Pro

 

A kiállítás népszerű Speaker's Corner rendezvényén az ABB 24-én, kedden, délután 3 és 4 óra között szakértői előadást tart a vontatási akkumulátorok fenntartható mobilitásban betöltött szerepéről, és bemutatja, hogy az ABB világszerte hogyan biztosítja az energiahatékony hibrid és teljesen elektromos meghajtású vonatok energiaellátását. Bemutat egy, a TMR-rel közös esettanulmányt is arról, hogy hogyan hozott létre egy regeneratív energiaellátási megoldást a Mont-Blanc Expressz megbízhatóságának javítása és a környezetterhelés csökkentése érdekében, amely éves 552 MWh energiamegtakarítást eredményezett.

 

Idén az ABB Trakció megoldotta 44 db Adelaide-i metrószerelvény dízel-hibrid üzemre való átállítását, aminek köszönhetően a metrón utazó évente közel 16 millió ingázó számára sikerült csökkenteni a járművekhez köthető zaj- és károsanyag-kibocsátást. Az ABB vontatási akkumulátorai jelentős szerepet játszanak a vasúti ágazat energiamegtakarításának előmozdításában, és világszerte olyan korszerűsítési projektekhez járultak hozzá, amelyekkel akár 35%-os energiamegtakarítást is elértek.

 

Edgar Keller, a Trakció divízió vezetője így nyilatkozott: „Az ABB vezető szerepet tölt be a világ vasútiparának szén-dioxid-mentesítésére irányuló erőfeszítések támogatásában azáltal, hogy intenzív kutatás és fejlesztés révén csúcstechnológiát képviselő vontatási rendszereket és megoldásokat fejleszt. Az energiafogyasztás csökkentése és a tisztább, hatékonyabb technológiák, mint például a Traction Battery Pro sorozat bevezetése iránti elkötelezettségünk tovább támogatja a fenntarthatóbb vasútipar megteremtését, segítve ezzel az ambiciózus globális fenntarthatósági célok elérését.” 

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció