Idén Kő Róbert, a Dorsum Zrt. alapítója nyerte el a Gyurós Tibor-díjat

Idén is a MENTA konferencia keretében adta át az IVSZ – Digitális Vállalkozások Szövetsége az egykori elnökéről, Gyurós Tiborról elnevezett Év menedzsere-díjat. A 2024-as díjazott Kő Róbert, a fintech megoldásaival a nemzetközi piacokon is jelen lévő magyar vállalat, a Dorsum Zrt. alapítója, igazgatósági elnöke. 

A Balatonalmádiban megrendezett MENTA 2024 – DIGITALL-INSPIRATIONS FOR COMPETITIVENESS konferencia első napjának zárásaként átadták az év menedzserének járó Gyurós Tibor-díjat. A szövetség egykori alapító-elnökének nevét viselő kitüntetéssel 2001 óta ismeri el a hazai IKT-szektorban meghatározó szakembereket az IVSZ és Gyurós Tibor özvegye.

 

Az év menedzsere – Kő Róbert, a Dorsum Zrt. alapítója

 

A Gyurós Tibor – Év menedzsere-díj nyertese 2024-ban Kő Róbert, a fintech megoldásaival a nemzetközi piacokon is jelen lévő magyar vállalat, a Dorsum Zrt. alapítója, igazgatósági elnöke.  

 

 

A közel 300 főt foglalkoztató, budapesti székhelyű Dorsum piacvezető a tőkepiaci szoftverrendszerek területén, és leányvállalatokat működtet Romániában és Bulgáriában is. Rendszereinek használói között a legnagyobb bankok, befektetési társaságok, a vagyonkezelők több mint egyharmada, valamint több biztosítótársaság is szerepel. A Dorsum célpiacát képezik a közép-kelet-európai országok és néhány kiemelt nyugat-európai ország is. 2015-re ugyanis a vállalat gyakorlatilag „kinőtte” Magyarországot, ezért a Dorsum külföldi ügyfelek felé nyitott a vagyonkezelés réspiacán. 

 

“Inspiráló ennyi izgalmas menedzseri pályát megismerni a digitális gazdaság különböző szegleteiből, épp ezért >>Az Év Menedzsere<< díjat odaítélni valakinek, sosem egyszerű döntés. Végül azért Kő Róbertet emelte ki a zsűri, mert kitartóan építi vállalkozását évtizedek óta, és nemcsak hazánkban, hanem külföldön is sikerre tudta vinni a céget. Bízunk benne, hogy Róbert és a Gyurós-díj többi nagyszerű jelöltjének példái motiválóan hatnak a szektor további vezetői számára is, hogy hasonlóan újszerű és innovatív gondolkodással, valamint kitartással vezessék sikerre saját vállalkozásaikat is, mégha néha korlátokba is ütköznek” – kommentálta az idei zsűrizést dr. Vinnai Balázs, az IVSZ – Digitális Vállalkozások Szövetsége elnöke.

 

Az idei shortlistes menedzserek

 

Az idei Gyurós-díj shortlistjére került Bruzsa Géza, az Instacasht fejlesztő Fintrous Group vezetője, amely egy digitális részletfizetés, úgynevezett BNPL megoldásokat kínáló magyar fintech startup vállalkozás. Célja, hogy a vásárlók könnyedén és gyorsan tudjanak részletfizetést igényelni anélkül, hogy ehhez hosszadalmas banki ügyintézésre lenne szükség. Az InstaCash BNPL szolgáltatása teljesen digitális, így nincs szükség papíralapú dokumentumok, például munkáltatói igazolás beszkennelésére és megosztására a szolgáltatás használata során.

 

Ugyancsak shortlistes idén Szurdi Miklós, a Sonrisa Kft. ügyvezetője, amely egy kétfős fejlesztőcégből nőtte ki magát egy két földrészen, jelenleg négy országban is munkavállalókat foglalkoztató vállalkozássá, számos iparágból érkező nemzetközi ügyfélkörrel. Szurdi emellett alapítója a Kodesage nevű startupnak is, amely a szoftverfejlesztés dokumentációja területén a munka hatékonyságát növelő, mesterséges intelligenciával támogatott megoldásokat kínál. Technológiája megkönnyíti a nagyvállalatok belső fejlesztésű szoftvereinek karbantartását és modernizálását, mivel képes automatikusan generálni és frissíteni szoftverek dokumentációját.

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció