Októbertől ismét indul az ösztöndíjas Net-Coach képzés

Az okoseszközök szolgáltatásai és a mesterséges intelligencia egyre nagyobb kihívást jelentenek diákoknak, szülőknek és tanároknak egyaránt. A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) és az Apor Vilmos Katolikus Főiskola közös kezdeményezésével indult Net-Coach program a magyar pedagógusokkal és más szakemberekkel összefogva olyan tudásközösséget épít, amely segít az iskolásoknak és a családoknak megérteni az újmédia világát és a digitális tér kihívásait. Októberben második alkalommal indul Vácott a költségmentes és ösztöndíjjal is támogatott képzés, amelyre szeptember 20-ig lehet jelentkezni.

A kurzus olyan pedagógusok, pszichológusok és más, az oktatási rendszerben tevékenykedő szakemberek jelentkezését várja, akik napi kapcsolatban állnak fiatalokkal. A megfelelően kiképzett, hozzáértő specialisták kulcsszerepet játszanak abban, hogy a diákok, szülők és akár saját kollégáik is jobban eligazodjanak a gyorsan változó digitális környezetben.

 

A képzés első évfolyama már sikeresen végzett, így ma már 30 net-coach dolgozik az ország különböző iskoláiban és intézményeiben. Az ő feladatuk előadásokkal, tanácsadással és konzultációkkal segíteni saját közösségüket az okoseszközök és a közösségi média tudatosabb és biztonságosabb használatában. A visszajelzések egyértelműen igazolták, hogy nagy szükség van a munkájukra, ezért az első év tapasztalatainak felhasználásával és beépítésével októberben elindul a képzés második évfolyama.

 

 

A három hónapos kurzus egy tizenhárom napos intenzív tréning formájában, általában kéthetente pénteken és szombaton kerül megrendezésre, ennek során a résztvevők a legkiválóbb szakértőktől sajátítják el az újmédia működésének minden részletét. A résztvevők digitális világ kihívásaihoz fűződő tanácsadói, tartalomfejlesztői és konfliktuskezelési készségeket is szereznek.

 

A cél nem csupán az, hogy a net-coachok képesek legyenek a hatékony és biztonságos eszközhasználatra, hanem hogy tudásukat mások javára is tudják fordítani: a program ezért külön hangsúlyt fektet arra, hogy a diákokhoz és a szülőkhöz egyaránt hatékonyan tudjanak szólni, és képesek legyenek őket szakszerű tanácsokkal is ellátni.

 

A jelentkezéssel kapcsolatos részletes információk már megtalálhatóak az Apor Vilmos Katolikus Főiskola honlapján.

 

A program védnökei Dr. Koltay András, az NMHH elnöke, valamint Dr. Gloviczki Zoltán, az Apor Vilmos Katolikus Főiskola rektora.

 

Az alábbi videóban Dr. Kis Norbert, a Net-Coach programvezetője nyújt tájékoztatást a képzésről: 

 

 

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció